Hvordan yte best på trening

Lær mer om hva du kan gjøre for å yte best mulig på trening, for å nå målene du har satt deg med treningen.

Hvordan du kan prestere best mulig på trening

For at du skal yte best mulig på trening, vil faktorer som søvn og kosthold være viktig for at du skal oppnå det du ønsker med treningen. For at du skal ha best mulig effekt av treningen er det også viktig at du trener på tidspunkt der du har tid til å trene, og unngår stress forbundet med dette.

Hvordan yte best på trening med nok søvn

Den fysiske belastningen treningen medfører, medfører antakelig at enda mer søvn enn de som ikke trener. Kroppen trenger å reparere seg selv etter krevende treningsøkter, og det gjør den best når du sover. Både hvor lenge du sover og kvaliteten på søvnen vil være viktig for at du skal yte best på trening. Prioritere søvn når du skal yte best mulig på trening. Søvn vil være viktig for alle som trener. Opparbeide deg gode rutiner med tanke på at få nok søvn. Bruk av elektroniske enheter rett før leggetid har vist seg å påvirke kvaliteten på søvnen din, og du bør også unngå koffein for sent på kvelden. Voksne bør ha 7-8 timer med søvn hver natt, og er du ung trenger du sannsynligvis enda mer.

Hvordan yte best på trening med et sunt kosthold

Når du trener tømmes kroppen for karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler. Lagrene må fylles opp igjen for at du skal yte best mulig på neste trening. Å ha et sunt og balansert kosthold kan sikre at du får i deg tilstrekkelig med makronæringsstoffer, vitaminer og mineraler. Unngå å få i deg hvitt sukker og usunt fett. Styr unna alle søte drikker og sukkerholdig mat, fordi sukkeret frarøver kroppen viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. For å yte best på trening kan du ha balansert kosthold med magert kjøtt, fisk, grønnsaker, grove kornprodukter, frukt og bær.

Relaterte artikler:

Balansert kosthold når du trener løping

Søvn når du trener løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar