Hvordan velge riktig treningssenter

Lær mer om hva du bør tenke på før du bestemmer deg for hvilket treningssenter du skal trene på.

Flere velger å trene på treningsentere i januar enn noen annen måned i året, men ikke alle vil være der veldig lenge. Så hvordan vet du at du fremdeles vil trene på et treningssenter når august kommer? Du finner et treningssenter som du liker, og kanskje enda viktigere; Et treningssenter der du føler deg komfortabel med å trene i. Fra det øyeblikket du kommer inn i et treningssenter, vil førsteinntrykket si deg om dette er et treningssenter du ønsker å tilbringe mange timer i. Hilser personalet når du kommer inn? Virker det som trenere å ansette har det bra? Førsteinntrykket når du går inn i et treningssenter blir på mange måter et være eller ikke være. Noen ganger har du ikke så mange valgmuligheter med tanke på treningssenter i nærheten, men det kan være verdt å bruke til og fra treningssenteret hvis det er bra.

Her får du noen tips for at det skal bli enklere for deg å velge riktig treningssenter.

Test først ut det lokale treningssenteret

Finn et treningssenter i nærheten av der du bor. Folk flest er vanligvis ikke villig til å kjøre mer enn 15 minutter for å trene på treningssenter. Finn ut hvilke treningssentere du har innenfor en mils omkrets. Sjekk ut hvordan parkeringsmuligheter er utenfor treningssenteret.

Besøk treningssenteret på tidspunktet du skal trene

Besøk treningssenteret på de tidspunktene du planlegger å trene. Sjekk ut om utstyret du skal bruke er ledig på dette tidspunktet. Hvis det er fullt av folk og vanskelig å få tilgang apparatene du ønsker å bruke, prøv et annet treningssenter.

Kan du trene på flere treningssentere?

Sjekk ut om det er mulig å trene på flere treningssentere enn det ene du velger lokalt. Kjeder av treningssentere har vanligvis denne muligheten, men det kan koste ekstra å trene på hvilket treningssenter du vil. Prøv å forhandle frem rabatter.

Velg et treningssenter som er rent

Treningsentere kan være rene bakteriefabrikker, og å holde et treningssenter rent, krever mer enn rask rengjøring på kvelden etter at treningssenteret er stengt. Studier har funnet virus på mer enn 60 prosent av overflater som er i kontakt med hender. Apparater i et treningssenter bør bli rengjort kontinuerlig gjennom hele dagen og kvelden, av personalet som jobber der, i tillegg til en mer grundig rengjøring hver dag senteret er oppe. Spør personalet om rengjøringsrutiner ved treningssenteret.

Sjekk ut hvilken kompetanse treningssenteret har på førstehjelp

Finnes det hjertestarter ved treningssenteret du vurderer å bruke? De fleste treningssentre har personale som er trent opp i å bruke hjertestarter og til å gi førstehjelp. Undersøk om det er flere blant personalet som har denne kompetansen.

Dobbeltsjekk abonnementet ditt

Sjekk medlemskapet for å være sikker på at du ikke har blitt belastet for noen ekstra kostnader. Husk at du har angrefrist i 14 dager etter inngått kontrakt.

Sjekk ut kulturen på treningssenteret

Hva slags mennesker er det som bruker treningssenteret? Spør andre som har trent der om hva slags kultur det er ved treningssenteret.

Sjekk ut kvaliteten på apparatene ved treningssenteret

Ha en prøvetime for å sjekke ut kvaliteten på treningsapparatene ved treningssenteret. Har treningssenteret tredemøller av høy kvalitet? Er det en god miks av apparater fra forskjellige produsenter, eller bare fra én produsent? Hvis det er bare ett merke, kan det ha sammenheng med at treningssenteret har fått en god avtale med en produsent, men det betyr nødvendigvis ikke at treningsapparatene er av god kvalitet.

Relaterte artikler:

Hvorfor trene på treningssenter

Treningsapparater du finner på treningssenter

Om forfatteren

Legg inn kommentar