Hvordan unngå sukker

Siden raffinert sukker er tilsatt i veldig mange matvarer du kjøper i butikken, kan det være krevende å unngå sukker helt. Lær mer om hvordan unngå sukker og erstatte det med sunnere alternativer!

Mat med tilsatt sukker

Hvis du har bestemt deg for et kosthold uten sukker, kan det være en krevende øvelse når du går i butikken, fordi mange matvarer er tilsatt sukker. Mye av den bearbeidede maten du kjøper er tilsatt sukker, også mat du ikke umiddelbart skulle tro inneholdt sukker. Sukker er billig, og søtsmaken setter sving på salget av matvarene. Sukker er like fullt usunt. Å lese varedeklarasjonen trenger heller ikke avdekke at maten inneholder sukker, fordi produsentene ofte bruker andre ord enn sukker. Det kan bli kalt karbohydrater eller annet, fordi «sukker» har en negativ klang hos mange.

Kosthold uten sukker

Å ha at kosthold uten sukker krever planlegging. Du må skaffe deg en oversikt over mat som du med sikkerhet vet ikke er tilsatt sukker. Hvis du ikke har lyst til å gjøre det å lese varemerking til en hobby, er eneste mulighet for å unngå sukker, å kjøpe ubearbeidet mat, som du med sikkerhet vet ikke er tilsatt sukker. Det kan være råvarer av kjøtt, korn, frø, grønnsaker, nøtter og frukt. Frukt inneholder naturlig sukker, og kan være en god erstatning for raffinert sukker, når målet ditt er å unngå sukker. Frukt og andre matvarer med naturlig innhold av sukker, kan også være effektivt for å stoppe søtsuget du gjerne har når du kutter ut sukker.

Relaterte artikler:

Hvorfor kutte ut sukker

Hvordan bli kvitt søtsuget med frukt og bær

Om forfatteren

Legg inn kommentar