50%

MERKEVARESALG!

 

I RABATT PÅ MENGDER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG TURUTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Kaon er en ekstremt lett dunjakke som er enkel å pakke med seg.
 

Diablo Down Hoodie er fylt med 700-dun, som gir god varme på kalde dager.

THE NORTH FACE W Diablo Down

RAB

Kaon Wmns

RAB Microlight Alpine WmnS

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i der, vekt og varme er de viktigste faktorene.

3 199,-

1 499,-

1 849,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 1 500,-

Du får 20% i rabatt!

JANUAR

SALG!

3 999,-

2 999,-

JANUAR

SALG!

2 499,-

Du sparer 650,-

Davos III er en varm og vanntett jakke med fin passform. Den har avtakbart lammepelsfôr i kragen og er fylt med 80% gåsedun og 20% fjær.

Når det blir kaldere ute så er denne parkaen veldig god å ha. Lausanne III er en varm og funksjonell parka som har et urbant design.

Swims W Lausanne III Parka

Swims W

Davos III 

Swims

Zürich III
 

Når det blir kaldere ute så er denne 3-i-1 parkaen veldig god å ha. Dette er en varm og funksjonell parka som har et urbant design.

3 499,-

4 499,-

3 779,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 801,-

Du får 30% i rabatt!

JANUAR

SALG!

5 000,-

5 300,-

JANUAR

SALG!

6 200,-

Du sparer 2 421,-

Teknisk hybrid-jakke til allsidig trening, tur og perfekt som isolerende mellomlagsplagg. 

Den populære hybrid dunjakken til herre har blitt oppdatert med nytt mønster! Perfekt til et aktivt liv om vinteren. 
 

TUFTE M Lynx Hybrid

NORTHUG Bormio Tech Hybrid Ins

THE NORTH FACE W Belleview Stretch

Belleview Stretch Down Hoodie er konstruert med en blanding av ultravarm dun og syntetisk isolasjon.

1 499,-

2 599,-

999,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 900,-

Du får 40% i rabatt!

JANUAR

SALG!

2 499,-

3 499,-

JANUAR

SALG!

Du får 44% i rabatt!

1 799,-

Hvordan trene stigningsløp

2XU Aero Vent Mid-Rise Wms

Se hele utvalget!

2xu Form Stash

Hi-Rise Wms

649,-

Tightsen forbedrer luftstrømmen når du trener for å holde deg avkjølt. 

Du får 35% i rabatt!

Du får 33% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

999,-

Tightsen gir god dekning på alle de riktige stedene, slik at du får god passform. 

599,-

899,-

ANNONSØRINNHOLD |

TRENINGSDAGER!

OPPTIL

45%

 

I RABATT PÅ TRENINGSKLÆR OG TRENINGSUTSTYR!

Trene stigningsløp aktivt for å løse opp muskulatur etter trening med lav intensitet eller for å forberede kroppen på løping med hard intensitet.

Tufte Wear 

Hiking Pants Wms

899,-

Se hele utvalget!

RAB Torque Wmns

899,-

Dette er en teknisk turbukse til dame fra Tufte, med smal passform. 

Du får 44% i rabatt!

Du får 40% i rabatt!

1 499,-

ANNONSØRINNHOLD |

1 599,-

En lett bukse med dobbelt vevet stretch materiale for god bevegelighet.

Hva er stigningsløp

TWENTYFOUR

Finse 2.0 2-Lags

Se hele utvalget!

699,-

Dette er en lett 2-lags anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale.

Du får 59% i rabatt!

Du får 59% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

1 699,-

Dette er en lett 2-lags anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale.

TWENTYFOUR

Finse 2.0 2-Lags

699,-

1 699,-

Stigningsløp er akselerasjoner på omtrent 100 meter, der du starter opp med rolig jogg og bygger opp farten gradvis til cirka 90 prosent av maks hastighet. Deretter reduserer du farten gradvis før du stopper. Varigheten på et stigningsløp bør være rundt 20-30 sekunder.

Husk at stigningsløp skal være korte, og at du løper raskt bare i noen få sekunder. Stigningsløpene skal ikke være for krevende. Det er viktig at du er avslappet når du løper stigningsløp, og ikke anstrenger deg for mye eller spenner deg.

Du kan starte med 4 stigningsløp, og deretter øke til 6 etter 3-4 uker. Ha mellom 20-40 sekunder pause mellom hvert stigningsløp for å hente deg inn igjen.

Stigningsløp kan også gjennomføres som en del av oppvarmingen, for å øke blodgjennomstrømmingen og få opp pulsen som en forberedelse på treningsøkta du skal gjennomføre.

Hvorfor du bør gjennomføre stigningsløp

Det er mange grunner til at du bør gjennomføre stigningsløp regelmessig:

  • Stigningsløpene hjelper til med å løse opp muskulaturen etter rolig løping
  • Stigningsløp fungerer som en god overgang til raskere treningsøkter, og forbereder muskulaturen på arbeid med hardere intensitet
  • Stigningsløp forbedrer din løpsøkonomi og gjør deg mer effektiv
  • Stigningsløpene forbereder deg på å løpe raskt før harde treningsøkter eller konkurranse
  • Stigningsløp er effektiv løpetrening som bare tar noen få minutter å gjennomføre

Hvor og når du bør trene stigningsløp

Du kan trene stigningsløp der det er hensiktsmessig, på bane, vei eller i terreng. Terrenget kan være flatt eller kupert.

Stigningsløp passer best etter rolig løping eller basistrening. Tenk deg stigningsløp som dynamisk uttøying, og som hjelper deg å friske opp muskulaturen trening med lav intensitet. Stigningsløp løser opp i muskulaturen etter at du har løpt flere kilometer i samme tempo, og kan gjøre at du føler deg bedre før neste treningsøkt.

Gjennomføre stigningsløp før en treningsøkt med hard intensitet, eller når du skal delta i en konkurranse. Stigningsløpene forbereder kroppen på å løpe raskt. Dragene blir overgangen til vedvarende hardt arbeid.

Uavhengig av hva som er hensikten med stigningsløpene, bør de bli løpt med noenlunde samme lengde og intensitet. Unntaket er hvis du trener for en veldig kort distanse. Da kan det være hensiktsmessig å løpe kortere og mer intense stigningsløp. Skal du løpe lenger løp, eksempelvis maraton, kan det være at du gjennomfører stigningsløp som er lenger, men med lavere intensitet.

Fordeler med stigningsløp

Det er lett å holde fokus når løpene varer bare 20-30 sekunder og ikke er spesielt sliten. Stigningsløpene er en mental forberedelse før hardere treningsøkter eller konkurranse.

For langdistanseløpere som bruker mesteparten av treningstiden på løping i et lavere tempo, vil stigningsløp være fin fartstrening, uten at du må sette av en hel treningsøkt til det. Noen få stigningsløp et par ganger i uka er nok for å få litt fart i beina.

Stigningsløp er en fin forberedelse til hardere trening. For nybegynnere er stigningsløp en fin inngang til løpetrening med hardere intensitet. Det er en fin måte å venne seg til å trene med hardere intensitet.

Stigningsløp er en fin måte å tøye ut sener og muskulatur etter en økt med rolig løping. Ofte kan muskulaturen bli støl etter flere kilometer på beina. Stigningsløp bryter opp løping over en lenger periode i samme tempo. Noen få stigningsløp er ofte nok til å friske opp beina igjen.

Hvordan gjennomføre stigningsløp

  • Fullføre din planlagte treningsøkt med lav intensitet. Stigningsløp skal du gjennomføre etter avsluttet treningsøkt, ikke underveis.
  • Tøy ut forsiktig i 3-5 minutter etter at du gjennomført den rolige løpingen. Ha fokus på muskulatur som var stram og lite fleksibel mens du løp, eller andre områder som er problematiske for deg.
  • Begynn stigningsløpet med en gradvis økning i tempoet de første 10 sekundene. Det er viktig å ha en gradvis økning og ikke starte eksplosivt, for å unngå skader.
  • Etter 10 sekunder bør du ha oppnådd full hastighet. Prøv å løpe avslappet, og la kroppen utføre arbeidet. Pass på at du ikke veiver med armene, men at de pendler inntil siden av kroppen. Land på midtfot, nærmere tærne. Øk farten til du når en topp, og redusere farten gradvis frem til du stopper.
  • Hvile mellom hvert stigningsløp, i form av at du går eller jogger rolig. Hensikten med stigningsløpene er ikke at de skal fungere som en hard treningsøkt, men at de skal trene opp hurtigheten, løse opp, eller forberede muskulaturen på hardere arbeid.

Stigningsløp som en del av oppvarmingen

Oppvarming før en hardere treningsøkt øker blodgjennomstrømmingen til muskulaturen du bruker når du løper. Den økte blodgjennomstrømmingen reduserer risikoen for å bli skadet, ved at muskulaturen blir mer fleksibel og bedre forberedt på hardere løpetrening.

Å gjennomføre stigningsløp som en del av oppvarmingen gjør at muskulaturen får en gradvis tilvenning til å arbeide hardere.

Start oppvarmingen med løpe 2-3 km, litt avhengig av den totale lengden på treningsøkta. Farten du holder skal være tilsvarende lav intensitet. Hensikten er å forberede kroppen på arbeid med hardere intensitet.

Løp 4×30 sekunders stigningsløp i et tempo som er litt raskere enn det du planlegger å holde i treningsøkta eller løpet. Ha inntil 90 sekunder pause mellom hvert stigningsløp. Stigningsløpene sender et signal til kroppen om at den må jobbe hardere, og du får opp pulsen. Stigningsløpene vil også gjøre det enklere å holde riktig tempo første del av intervalløkta eller løpet, og på den måten øker kvaliteten på økta.

Konklusjon

Stigningsløp bør være en viktig del av ditt treningsopplegg. Det er enkelt å gjennomføre, og tar ikke mer enn 5-10 minutter. Stigningsløp hjelper til med å løse opp i støl og stiv muskulatur etter treningsøkter med lav intensitet. Stigningsløp bør være en del av oppvarmingen, for å forberede kroppen på hardt arbeid i forkant av løpeøkter med hard intensitet, som intervalltrening eller konkurranser.

Relaterte artikler:

Øvelser for spenst og hurtighet

Hvordan varme opp til løpetrening

2XU Aero Vent Mid-Rise Wms

Se hele utvalget!

2xu Form Stash

Hi-Rise Wms

649,-

Tightsen forbedrer luftstrømmen når du trener for å holde deg avkjølt. 

Du får 35% i rabatt!

Du får 33% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

999,-

Tightsen gir god dekning på alle de riktige stedene, slik at du får god passform. 

599,-

899,-

ANNONSØRINNHOLD |

TRENINGSDAGER!

OPPTIL

45%

 

I RABATT PÅ TRENINGSKLÆR OG TRENINGSUTSTYR!

Om forfatteren

Legg inn kommentar

1 189,-

HESTRA Army

Leather Heli GTX®

Lett og varm jakke med dunfyll. Den veier kun 410 gram.

2 200,-

ANNONSØRINNHOLD |

-46%

3 999,-

SWIMS

W Davos III 

Davos III er en varm og vanntett jakke med fin passform. Avtakbart lammepelsfôr i kragen og er fylt med 80% gåsedun og 20% fjær

ANNONSØRINNHOLD |

6 300,-

-37%

1 319,-

DALE OF NORWAY

Cortina Basic M Masculine

Cortina Basic er en kløfri ullgenser laget i mykeste og tynneste merino-ull.

ANNONSØRINNHOLD |

1 899,-

-31%

1 389,-

ALFA Drift

Advance GTX W

Komfortabel tursko med hurtigsnøring, perfekt for utendørsaktiviteter.

ANNONSØRINNHOLD |

2 199,-

-37%

1 499,-

ICEBUG Haze M

RB9X GTX

Denne skoen er full av gode egenskaper. GORE-TEX® membranet gir komfortabel vanntetthet.

ANNONSØRINNHOLD |

1 899,-

-21%

2 999,-

ALFA

Walk King Air GTX

En allsidig fjellstøvel med universell passform. GORE-TEX membranen sørger for vanntetthet og pusteevne.

ANNONSØRINNHOLD | 

3 999,-

-25%

1 549,-

SCARPA

Mescalito GTX

Mescalito GTX passer for fotturer i marka og på fjellet, til tekniske anmarsjer, via ferrata, eller som en robust og stabil hverdagssko.

ANNONSØRINNHOLD |

2 799,-

-45%

1199,-

DALE OF NORWAY Cortina Basic Feminine

Cortina Basic er en kløfri ullgenser laget i mykeste og tynneste merino-ull.

ANNONSØRINNHOLD |

-37%

1 899,-

799,-

THE NORTH FACE

M Glacier Pro

Glacier Pro FZ gir lett varme, og er laget i et hurtigtørkende og pustende materiale. Hurtigtørkende og pustende. 

ANNONSØRINNHOLD |

1149,-

-30%

1 869,-

RAB

Nebula Pro

Nebula Pro-jakken er den varmeste av RAB sine nye Cirrus HL syntetiske isolerte jakker.

ANNONSØRINNHOLD |

2 499,-

-25%

1 569,-

SWEET PROTECTION Igniter 2Vi MIPS

Igniter 2Vi® Mips Helmet er en ekte all-mountain hjelm. Den har en hard skallkonstruksjon med utmerket ventilasjon og komfort. 

ANNONSØRINNHOLD |

2 299,-

-32%

735,-

RAB

Incline

Softshellbuksen er laget med Matrix ™ dobbeltvevet stoff, som gir vind- og værbestandighet.

1 299,-

ANNONSØRINNHOLD |

-43%