Hvordan trene pilates

Pilates har blitt så populært at nye muligheter for instruksjon dukker opp overalt. Selv om det alltid er best å starte med en sertifisert instruktør, kan tilnærmingen du tar, variere betydelig basert på budsjett, fysisk helse og erfaring.

Hvordan trene pilates?

I dag, i tillegg til privat- og gruppeundervisning, finnes det en mengde bøker, DVDer og til og med interaktive programmer som lar deg øve hjemme eller med venner.

Privat-, duett- eller gruppetrening

Privat pilatesundervisning anses for å være en luksus av de fleste og med god grunn. Avhengig av hvor du bor, kan en privat instruktør koste alt fra kr 500 og oppover.

Selv om det absolutt er en fordel med en-til-en trening (og bekvemmeligheten av å trene hjemme kan ikke slås), som en pågående utgift, kan prislappen være uoverkommelig. Når det er sagt, kan det å starte med noen få privattimer betraktes som en verdifull investering om bare for å fådeg i riktig retning.

Et annet alternativ er duetttrening. Som navnet tilsier betyr «å gjøre en duett» at to personer blir trent, ofte til samme pris som en singel. Det eneste hensynet her er at begge partnere må være på samme nivå slik at den ene ikke holder den andre tilbake.

Det er klart at den rimeligste metoden for pilatestrening er en gruppetime. I snitt går disse fra rundt kr 250 eller mer for en standard pilatestrening. Hvis klassestørrelsen er spesielt stor, kan du velge å supplere praksisen med privat- eller duetttrening.

Supplerende verktøy for pilatestrening

Hvis du er typen person som elsker å få innsikt om treningsinnsatsen din, er du definitivt heldig med Pilates. Det er bokstavelig talt hundrevis av bøker- og DVD-titler å velge mellom, alt fra grunnleggende instruksjoner til avanserte hybridteknikker som Pilates på ballen eller Pilates med yoga. Mange av disse titlene er tilgjengelige i e-leserformat eller kan sees gratis på YouTube.

Det er til og med interaktive verktøy som tilbyr virtuelle trenere som kan lede deg gjennom praksisen din og gi sanntidsråd basert på ytelsen din.

Relaterte artikler:

Pilates trening

Hva er pilates

Referanser

Om forfatteren