Hvordan trene opp muskler

Lær mer om hvordan du kan trene for å bygge opp muskulaturen din, og hva du kan spise for å fremme en best mulig vekst av muskulaturen.

Ikke alle er ute etter å gå ned i vekt. Å gå opp i vekt i form av muskler kan faktisk være fordelaktig. For det første kan det hjelpe deg å føle deg sterkere. Men å styrke visse muskelgrupper kan også forbedre ytelsen din i treningsstudioet og gjøre hverdagslige gjøremål i det daglige livet enklere.

Funksjonelt beskytter muskler bein, organer og vev. Muskler kan også være en viktig faktor for å opprettholde vekten din. Muskler krever mer energi og forbrenner derfor mer kalorier enn fett. Jo mer muskelmasse du har, desto raskere er stoffskiftet ditt. Mer muskler betyr høyere forbrenning når du er i ro, i tillegg til at du kan jobbe hardere under treningsøktene dine. Akkurat som med vekttap, handler selvfølgelig ikke alt om hva du gjør i treningsstudioet. Andre viktige faktorer kan være kaloriinntak, søvn, væskeinntak og restitusjon.

Husk at alle er forskjellige med tanke på vekttap og det å bygge opp muskler. Vær tålmodig og gi deg selv tid med tanke på resultater av treningen du gjennomfører.

Hvordan trene for å bygge muskler

Gjennomføre sammensatte styrkeøvelser. Styrketrening vil være en viktig faktor når det gjelder å trene opp muskelmasse. Ha fokus på å trene sammensatt når du gjennomfører styrketrening, og du vil forbrenne mer kalorier. Trening for hele kroppen er ideell for maksimal muskelvekst,” sier hun. “Jo mer en kroppsdel ​​blir brukt, jo mer hypertrofi oppstår.

Fokuser på å jobbe med de største muskelgruppene i kroppen din. Setemuskler, lårmuskler og hamstrings (knehaser). Øvelser kan inkludere knebøy, utfall, gående utfall, burpees, hoppknebøy og bokshopp med eller uten vekter.

Ikke vær redd for å løfte tungt. Du kan begynne i det små og bygge opp gradvis. Hvis du gjør åtte til 10 repetisjoner av en bevegelse komfortabelt tungt, øker du vekten. Du kan etter hvert også øke antall repetisjoner

  • Øke hastigheten på repetisjonen. Å fullføre repetisjonene raskere, legger mer stress på kroppen. Ha som mål å utføre en repetisjon hvert andre sekund.
  • Gjennomføre kondisjonstrening med lav intensitet. kondisjonstrening får blodet ditt til å strømme slik at musklene får mer oksygen, noe som fremmer muskelveksten. Men du trenger ikke mye av det. Gjennomføre styrketrening tre ganger i uken, og en dag med lett kondisjonstrening. Tenk deg en langdistansekropp (veldig mager) sammenlignet med en sprinterkropp (mer muskuløs). Ikke gjennomføre kondisjonstrening før styrketreningen hvis du velger å gjøre det på samme dag. Det kan påføre muskulaturen for stor belastning og øke risikoen for skader.

Kosthold når du skal trene opp muskler

Ha en oversikt over hva når du spiser. Muskler krever riktig mengde næringsstoffer for å vokse. Det inkluderer protein, karbohydrater og fett. Å føre en matdagbok kan være smart

Du bør også ha fokus på protein. Komplette proteiner er en hvilken som helst mager animalsk kilde, meieri, egg, fisk. For vegetarianere, velg quinoa, bokhvete eller soyabønner, eller kombinere nøtter med fullkorn for å lage et komplett protein. Vann er også viktig.

Å spise mer karbohydrater ved frokosten og umiddelbart etter treningen kan bidra til å maksimere oppbygging av muskulaturen.

Søvn. Sengen din er der magien virkelig skjer (det kan faktisk være det absolutt beste du kan gjøre for en sterkere og mer muskuløs kropp. Etter en trening bruker musklene næringsstoffene og vannet du har inntatt i løpet av dagen, og vil jobbe når du sover for å bygge og styrke muskulaturen din.

Relaterte artikler:

Styrketrening med dips

Hvor mange kalorier på styrketrening

Om forfatteren

Legg inn kommentar