Hvordan trene mer effektivt

Hvordan trene mer effektivt. Lær mer om hvordan du kan trene mer effektivt og ha bedre utbytte av treningen.

Mest effektive trening

Uavhengig av om du har mye eller lite tid til trening, vil de aller fleste gjennomføre en mest mulig effektiv trening med best mulig treningsutbytte. Hva som er mest effektiv trening vil kanskje være mindre viktig, og fokuset bør kanskje heller ligge på hvordan trene mer effektivt innenfor treningsformen du har valgt. Det kan du få til med å variere treningen du gjennomfører, både med tanke på hva du trener og med hvilken intensitet, og at du hele tiden trener med utgangspunkt hvor du er med tanke på form.

Hvordan trene mer effektivt med variasjon

Variasjon i hvordan du trener kan gjøre treningen mer effektiv både fysiologisk og mentalt. Variert trening vil være mer motiverende enn å trene det samme uke etter uke. Å være motivert for treningen du gjennomfører, vil være selve drivkraften for å opprettholde effektiv og god trening. Når du trener variert med tanke på hva du trener og med hvilken intensitet, vil det gjøre at du også varierer belastningen, noe som kan bidra til at du utsetter stagnasjon. Du kan altså ha en jevnere og bedre formutvikling med variert trening. Å hele tiden variere belastningen du påfører kroppen gjennom trening, kan også bidra til å redusere risikoen for skader. Å trene med variert intensitet kan gjøre treningen mer effektiv. Å gjennomføre trening der hovedvekten av treningen ligger på lav intensitet, og kvalitetsøkter med moderat til hard intensitet, kan gjør deg sterkere, raskere og mer utholdende, innenfor idretter der dette er viktig.

Hvordan trene mer effektivt med kontinuitet i treningen

BRILLESALG!

OPPTIL

-45%

Å trene med kontinuitet, eller det å trene jevnlig, er kanskje undervurdert med tanke på å trene mer effektivt. Hvor rask fremgangen din er avhenger mye av at du greier å trene jevnlig. Du bør ha som mål å trene hele tiden. Hvor raskt du når dine mål med treningen vil avhenge av blant annet hvordan du trener, men har du kontinuitet i treningen, vil du i større eller mindre grad ha fremgang hele tiden.

Hvordan trene mer effektivt med intensive treningsøkter

Trening du gjennomfører med høyere intensitet kan være korte, intensive treningsøkter. Trener du løping kan kortintervall være effektiv trening. Kortintervall gjennomføres gjerne med høy intensitet, og strekker seg over et relativt kort tidsrom. Dette er trening som er overkommelig for de aller fleste, uavhengig av formnivå.

Hvordan trene mer effektivt

Hvordan trene mer effektivt handler ikke om å trene hardt og mye. Det handler mye om å trene med utgangspunkt i ditt formnivå, og at du har en progresjon som er i takt med hva kroppen din tåler av trening. Kontinuitet er viktig når du trener, minst like viktig som hva du trener og hvordan. Gjennomføre trening som er motiverende for deg, og trene med hovedvekt på lav intensitet. Ha korte, intensive kvalitetsøkter med moderat til hard intensitet som supplement til treningsøkter med lav intensitet.

Relaterte artikler:

Rask og effektiv trening

Effektiv trening for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar