Hvordan trene langturer om vinteren

Langturer er viktige uansett hvilken årstid, og vinteren er intet unntak. Lær hvordan du skal trene langturer om vinteren for best mulig effekt.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Løpetrening om vinteren

Når du trener løping om vinteren, bør du ha som mål å fortsette å trene variert med vekslende intensitet, selv om det kan være mer krevende når det er kaldt, mørkt og glatt ute. Kulde og føret er de faktorene som kan sette begrensninger for hvordan du skal trene løping om vinteren. Å trene langturer er viktig, uavhengig av hvilken årstid det er. Når du skal trene langt om vinteren, bør du tenke igjennom hvordan du skal kle deg, intensitet og væskeinntak.

Kondisjonstrening ute med langturer

Når du skal trene langturer om vinteren, kan du gjennomføre disse med lav intensitet. Alternativt kan du avslutte de siste 5-10 minuttene med hard intensitet, for å få opp intensiteten mot slutten av langturen. Det har lite for seg å trene raske og harde langturer om vinteren. Det vil bare gjøre deg utmattet og øke risikoen for å bli skadet. Sørg for at du har kledd deg godt nok før du legger ut på langturer. Når du trener over kanskje flere timer i kalde temperaturer, øker det sannsynligheten for at du blir kald. Ull og vindtett jakke er viktig for å holde kulden ute. Det samme er varmeisolerende hansker eller votter, i tillegg til ullue. Sørg for å ha med saft eller energidrikke dersom du løper lenger enn 90 minutter. Å gå tom 1 mil hjemmefra når det er iskaldt, er ingen hyggelig opplevelse.

Hvordan trene om vinteren med langturer

ideelt sett bør du trene langturer ukentlig gjennom hele året. Det kan hende at du skal korte ned på langturene når det er ekstra kaldt ute, eller ikke. Det er egentlig helt uproblematisk å løpe langturer selv ved lave temperaturer, vel og merke hvis du greier å holde varmen og løpe med lav intensitet.

Relaterte artikler:

Tren opp utholdenheten når du løper rolige langturer

Raske langturer

Om forfatteren

Legg inn kommentar