OPPTIL

-50%

MILRABDAGENE!


00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Hvordan trene langturer for Ringeriksmaraton

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Langturer er essensen i enhver maratonløpers treningsprogram. Lær hvordan du skal trene langturer for Ringeriksmaraton, for best mulig effekt.

GARMIN epix Gen 2 Sapphire

GARMIN Forerunner 945

4 699,-

11 490,-

Sjekk prisen!

Sjekk prisen!

Hvorfor langturer er viktig når du løper Ringeriksmaraton

Sammen med høy treningsmengde, er langturer noe av den viktigste treningen du gjennomfører i forkant av Ringeriksmaraton. Langturer venner beina til belastningen det er å løpe maraton, øker fettforbrenningen og gjør kroppen mer effektiv i å omsette glykogen og fett. Du bør gjennomføre langturer ukentlig gjennom hele treningsperioden. Øke lengden på langturene fra uke til uke, inntil det gjenstår 3 uker til Ringeriksmaraton. Hovedvekten av langturene skal være rolige, men du kan ha innslag av raske langturer eller langturer med raske avslutninger. Langturene bør utgjøre 30-40 prosent av din totale treningsmengde i løpet av en uke.

Trene rolige langturer for Ringeriksmaraton

Du skal løpe flest rolige langturer for Ringeriksmaraton. Å løpe langturer med en lengde på 20-35 km kan være krevende nok, selv med lav intensitet. Start å trene langturer med hvor langt du greier å løpe ned, og ha en gradvis økning i hvor langt du løper fra uke til uke. Hvor mye du kan øke avhenger av hvor raskt du restituerer og hvor mye trening du gjennomfører ellers i løpet av en treningsuke. Trene langturene i et terreng som er mest mulig likt Ringeriksmaraton. Det innebærer at du bør trene langturer i krevende terreng med mye opp og ned.

Trene raske langturer for Ringeriksmaraton

1 990,-

5 490,-

-64%

SurPlus Marina SUP – NY 2022
Pakke 10’8″

Raske langturer kan være effektiv trening for at du skal greie å holde et høyere tempo over et langt tidsrom når du løper Ringeriksmaraton. Det du må være klar over er at raske langturer krever lang restitusjonstid. Jo lenger restitusjonstid, jo større sannsynlighet er det for at du ikke er ferdig restituert når du går på en ny hard treningsøkt. Over tid kan det føre til et akkumulert behov for restitusjon og i verst fall skader. En måte å gjøre de raske langturene mindre krevende på, er å løpe i et raskere tempo i perioder i løpet av langturen, og at hovedvekten av langturen blir gjennomført med lav intensitet. Du kan også ha som mål å gjennomføre raske avslutninger på langturer, der du avslutter de siste 5-10 minuttene av langturene med hard intensitet. Dette kan være meget effektiv trening for rask avslutning på Ringeriksmaraton. Resititusjonstiden vil heller ikke bli nevneverdig lenger, fordi belastningen går over et relativt kort tidsrom.

GARMIN fenix 6 Sapphire Titanium

GARMIN epix

Gen 2 – Slate

8 313,-

6 693,-

Relaterte artikler:

Hvordan trene for Ringeriksmaraton

Løypeprofil Ringeriksmaraton 2020

Momas Jason 2022
250w Bewo – GRATIS FRAKT!

19 990,- 

15 990,-

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Om forfatteren

Legg inn kommentar

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds