Hvordan trene kondisjon uten å løpe

0
64
Hvordan trene kondisjon uten å løpe
Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

Løping er en enkel, effektiv form for aerob trening, som gjør alt fra å styrke leddene til å forbedre humøret, men ikke alle liker løping. Lær hvordan du skal trene kondisjon uten å løpe.

Men selv dedikerte løpere kan innrømme at løping kan være tøft. Det krever et visst formnivå, selv å løpe i mer enn noen få minutter. Det kan være belastende på kroppen, spesielt for føtter, ankler, legger og knær. Å løpe kan også være litt av en mental utfordring, spesielt hvis du løper ofte de samme rutene.

Heldigvis er løping bare en av de mange metodene som er tilgjengelige for de som ønsker en god kondisjonstrening. Mens jogging er populært og utbredt, er det mange andre måter å få hjertet til å pumpe.

Hoppetau

Hoppetau er lett og lite belastende. Du kan gjøre det hvor som helst med nok plass til å svinge tauet. Det er også veldig effektivt: Forskning indikerer at et 10-minutter med hoppetau hver dag er like effektivt som et 30-minutters joggeregime.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

Tips:

  • Hold albuene tett inntil kroppen og kjernen aktivert for å opprettholde balanse mens du hopper.
  • Når du er komfortabel, kan du legge til varianter som å hoppe fra side til side eller veksle med føttene hver sving.

Kickboksing eller boksing

Du trenger ikke å gå i ringen eller forlate huset ditt for å få god boksetrening. Ved å innlemme forskjellige typer spark, slag og bevegelser, kan du trene kjerne- og over- og underkroppsmuskulaturen mens du får hjertet til å pumpe.

Tips:

  • Bruk en kombinasjon av jabs, kryss og spark for å lage din egen treningssekvens, eller følg et online treningsprogram.
  • For å få en ekstra utfordring, prøv å holde lette manualer eller bruk ankelvekter for å legge til mer motstand.

Øvelser med kroppen som belastning

Kroppsvektbevegelser krever lite eller ingen utstyr som hjelper deg med å bli sterkere og forbedre kardiovaskulær kondisjon. Du kan gjennomføre en rask treningsrutine hvor som helst, på kontoret eller hjemme.

Tips:

  • For et bredere utvalg av bevegelser, se etter en utendørs park eller et treningsstudio som har utstyr, som parallelle stenger og ringer.
  • Hvis du planlegger en full treningsøkt, må du ta med både øvre og nedre kroppsfokuserte øvelser, for å få muskelforbedringer.

Planken

Planken er en fin måte å bygge kjernestyrke og utholdenhet på. Når du kombinerer den tradisjonelle planken med en hvilken som helst bevegelse, øker det vanskelighetsgraden og øker pulsen din ved å rekruttere flere deler av kroppen.

Tips:

  • Mens du trener planken må du alltid holde ryggen rett og engasjere setemuskler for å opprettholde riktig holdning.
  • For en ekstra utfordring, bruk håndklær for å redusere friksjonen under føttene og hendene.

Relaterte artikler:

Plutselig dårlig kondisjon

Kondisjon og utholdenhet

Annonse fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 30% RABATT!