SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO, TIL FJELLSTØVLER


HØSTKUPP!

Hvordan trene kondisjon effektivt

Hvordan trene kondisjon effektivt. Lær mer om hvordan du kan trene opp kondisjonen for å øke aerob kapasitet og utholdenhet.

Hvordan du kan trene opp kondisjon

For at du skal få bedre kondisjon eller utholdenhet, må du trene opp evnen til å gjennomføre fysisk arbeid over et lenger tidsrom eller øke aerob kapasitet. Du må øke hjertets evne til å pumpe ut okysgenrikt blod ut til muskulaturen. Det kan du gjøre effektivt ved å trene de store muskelgruppene, eksempelvis gjennom løping, sykling, svømming eller langrenn. For at du skal ha god effekt ut av kondisjonstreningen, bør du gjennomføre trening med høy intensitet, eksempelvis gjennom intervalltrening.

Hvordan trene kondisjon med løping

Løping kan være en av de mest effektive måtene å trene opp kondisjon, og er noe de aller fleste kan gjennomføre med utgangspunkt i sitt formnivå. Effektiv kondisjonstrening med løping kan være å gjennomføre variert trening med lav, moderat og hard intensitet. Trene variert løping med rolige turer, intervalltrening, tempotrening og fartslek.

Hvordan trene kondisjon med sykling

Sykling kan være en skånsom form for kondisjonstrening, og det kan være lavere terskel for å komme i gang med sykling, sammenlignet med løping. Gjennomføre kondisjonstrening på samme måte som ved løping, ved at du gjennomfører intervaller på sykkelen og tempotrening. Veksle mellom å trene med lav, moderat og hard intensitet når du sykler.

Hvordan trene kondisjon med svømming

Svømming kan være en meget effektiv og skånsom måte å trene kondisjon, både med tanke på treningseffekt og redusert risiko for skader. Trene svømming over varierende distanser med varierende intensitet.

Hvordan trene kondisjon med å gå turer

Kanskje kan det å gå tur være en effektiv måte for deg å trene kondisjon? Å gå turer er kanskje den treningsformen som har lavest terskel for å komme i gang med trening. Sørg bare for at du varierer de rolig gåturene med rask gange for å få opp pulsen.

Hvordan trene kondisjon

Hvordan trene kondisjon vil være en smakssak, og henger sammen med hvilke preferanser du har for trening fra før av. Du bør imidlertid velge en treningsform der du bruker de alle store muskelgruppene, for best mulig effekt av kondisjonstreningen.

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTKUPP!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!