HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Hvordan trene for Birkebeinerløpet 2020

Birkebeinerløpet er på mange måter krevende, i og med at løpet går mye opp og ned i et kupert terreng på varierende underlag. Lær mer om hvordan du bør trene for Birkebeinerløpet!

Trening for Birkebeinerløpet

Løypeprofil Birkebeinerløpet

For å være best mulig forberedt til Birkebeinerløpet, kan det kreve at du trener variert, både med tanke på hva du trener, hvilket terreng og med hvilken intensitet. Birkebeinerløpet har en lengde tilsvarende halvmaraton, men vil på mange måter være enda mer krevende i og med at du løper på et varierende underlag, i tillegg til å løpe i et terreng som går mye opp og ned. Ideelt bør du legge en god del av treningen i samme type terreng som Birkebeinerløpet, der du trener i kupert terreng i motbakker og også nedoverbakker.

Hvordan trene for Birkebeinerløpet

Du trene variert med rolig løping, langturer, intervaller, fartslek og tempotrening. I tillegg bør du trene systematisk med motbakketrening. Hovedvekten av treningen du gjennomfører for Birkebeinerløpet bør være med lav intensitet, og dette er trening du kan fordele utover i treningsuka og innimellom trening med høyere intensitet. Langturene bør også bli gjennomført med lav intensitet. Veksle mellom korte og lange intervaller, og gjennomføre intervalltreningen progressivt ved at du øker intensiteten gradvis utover i intervalløkta. Fartslek for Birkebeinerløpet kan være effektivt for å takle temposkiftninger underveis i løpet, og kan være en fin inngang for nybegynnere som har liten erfaring med løpetrening med høyere intensitet. Tempotrening kan være effektiv trening for å greie å holde et høyere tempo over lenger tidsrom når du skal løpe Birkebeinerløpet.

Relaterte artikler:

Løype Birkebeinerløpet 2020

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet