Hvordan trene balanse

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Selv om du kanskje ikke tenker over det, trenger du god balanse for å gjøre omtrent alt, inkludert å gå eller reise deg opp fra en stol. Lær hvordan du kan trene balanse.

Sterke muskler og å kunne holde deg stødig utgjør hele forskjellen og mange andre ting du gjør hver dag. Balansetrening innebærer å gjøre øvelser som styrker musklene som hjelper deg med å holde deg oppreist, inkludert beina og kjernen. Denne typen øvelser kan forbedre stabiliteten og forhindre fall.

Å gjøre balansøvelser kan være intenst, som noen veldig utfordrende yogastillinger. Andre er like enkle som å stå på ett bein i noen sekunder. Eller du kan bruke utstyr som tvinger kroppen din til å stabilisere seg, for eksempel et balansebrett.

Eksempler på balanseøvelser inkluderer:

  • Stå med vekten på det ene beinet og løft det andre beinet til siden eller bak deg
  • Å sette hælen rett foran tåen, som å gå i en taubane
  • Stå opp og sette deg ned fra en stol uten å bruke hendene
  • Gå mens du veksler med kneløft for hvert trinn
  • Gjør tai chi eller yoga
  • Bruke utstyr, som en Bosu, som har en oppblåsbar kuppel på toppen av en sirkulær plattform, som utfordrer balansen din

Over tid kan du forbedre balansen med disse øvelsene ved å:

  • Å holde stillingen i lengre tid
  • Legge til bevegelse i en positur
  • Å lukke øynene
  • Slippe stolen eller annen støtte

Du kan gjøre balanseøvelser så ofte du vil, til og med hver dag. Legg til på to dager i uken med styrketrening, som også hjelper deg med å forbedre balansen din ved å trene musklene som holder deg stabil. For å trene balanse trenger du ikke å løpe, hoppe eller gjøre andre øvelser med høy effekt eller høy intensitet. Vanligvis innebærer balansetrening langsomme, metodiske bevegelser.

Muskulatur du målretter med balansetrening

Kjernen: Ja. Du trenger sterke kjernemuskler for god balanse. Mange stabilitetsøvelser vil fungere på magen og andre kjernemuskler.

Armer: Nei. De fleste balanseøvelser handler om å balansere på føttene. Så med mindre du gjør bevegelser som involverer armene dine, eller du holder vekter, virker de ikke på armene dine.

Bein: Ja. Øvelser der du balanserer på det ene beinet og deretter bøyer knærne eller bøyer deg fremover, arbeider også beinmuskulaturen.

Setemuskler: Ja. De samme balanseøvelsene som jobber med beina, toner også setemusklene.

Rygg: Ja. Kjernemuskulaturen din inkluderer deler av ryggmuskulaturen.

Type

Fleksibilitet: Nei. Balansetrening handler mer om å styrke muskler og forbedre stabilitet enn å oppnå fleksibilitet.

Aerobt: Det kan være, men er ofte ikke. Det kommer an på hvor intens aktiviteten er. Hvis du beveger deg raskt, kan det være aerobt. Tregere balanseøvelser får deg ikke til å puste raskere eller få hjertet til å pumpe hardere.

Styrke: Ja. Mange av disse øvelsene vil fungere på musklene dine, spesielt musklene i beina og kjernen. Noen øvelser kan også bruke bryst- og skuldermuskulaturen, som plankeposisjonen i yoga.

Sport: Nei. Balansetrening innebærer en serie øvelser. Det er ikke en sport.

Lav belastning: Ja. Det er ingen innvirkning involvert i å gjøre balanseøvelser.

Relaterte artikler:

Trene balanse hjemme

Balanse øvelser

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Om forfatteren

-50%

SOMMER-SALG!

PÅ EN MENGDE

SOMMERVARER!