Hvordan trene 15-15 intervaller

Å trene raske 15/15 intervaller kan være meget effektiv trening både for å øke aerob utholdenhet og bli en raskere løper. Lær hvordan du skal trene 15/15 intervaller!

Hva er 15/15 intervaller?

15-15 intervaller er intervalltrening der du løper i 15 sekunder og har pause i 15 sekunder. Denne type intervaller blir vanligvis løpt med høy intensitet, og det er viktig at du tilpasser intensiteten med tanke på de korte pausene. De korte pausene gir begrenset med hvile, og pulsen vil ikke gå mye ned igjen i løpet av 15 sekunder. Å trene løping med så korte pauser kan være en effektiv måte å komme opp på terskel når du løper, hvis det er hensikten. For at du skal greie å løpe antall repetisjoner som planlagt, er du nødt til å disponere kreftene riktig. Det betyr at du må løpe med en intensitet som gjør at du greier å opprettholde tempoet gjennom alle intervallene, aller helst øke tempoet gradvis gjennom alle intervallene.

Med hvilken intensitet du kan løpe 15/15 intervaller

Enkelt fortalt bør intensiteten være på et nivå som gjør det mulig for deg å fullføre alle intervaller som planlagt. ideelt sett bør du kunne øke intensiteten for hvert intervall du løper. Det kan være enklere dersom du løper 15/15 intervaller progressivt, der du øker intensiteten gradvis for hvert intervall. Avhengig av hvor mange intervaller du løper, kan det ta litt tid å finne riktig intensitet som gjør at du greier å holde farten opp på alle intervallene.

15/15 intervaller for nybegynnere

15-15 intervaller kan være en perfekt inngang for nybegynnere som skal begynne å trene intervaller. Intervallene er av kort varighet, og dermed blir belastningen mindre. Tilpasse intensiteten etter formnivå, og det samme gjelder for hvor mange repetisjoner du skal gjennomføre av 15/15 intervaller. Sørg for tilstrekkelig restitusjon i etterkant av treningsøkta.

Relaterte artikler:

Hvordan trene 30-15 intervaller

45-15 intervaller

Om forfatteren

Legg inn kommentar