HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


OPPTIL 40% PÅ KONDISJONS-

APPARATER!

DU SPARER

KR 6000,-

Hvordan svette mindre

Svette er kroppens måte å regulere temperaturen på. Når vi er varme, svetter vi. Lær mer om nyttige tips for å svette mindre.

Den fuktigheten fordamper så og kjøler oss ned. Svette er en helt naturlig del av hverdagen. Fortsatt kan noen synes svette er uønsket i visse sosiale situasjoner, spesielt hvis svetten deres etterlater merkbare fuktige flekker eller lukter. I disse situasjonene er det noen strategier som kan bidra til å redusere mengden du svetter.

Påføre antiperspirant før du legger deg

Antiperspiranter virker ved å blokkere svettekanalene slik at svetten ikke kan komme til overflaten på huden vår. Svetten produseres fortsatt av kjertelen, men kan ikke nå overflaten. Deodoranter forhindrer ikke svette, men tar i stedet sikte på å maskere lukten som produseres av bakterier når vi svetter. Noen ganger inneholder antiperspiranter deodorant. De fleste antiperspiranter du kan kjøpe i apoteket består av metalliske salter kalt aluminiumklorid.

For best mulig resultat fra antiperspiranten din, må du sørge for at underarmene er rene og tørre, og deretter bruke den om natten før du legger deg. Dette er fordi ingrediensene trenger tid for å lage blokken over svettekanalen og de fleste svetter mindre, eller ikke i det hele tatt, om natten. Det fungerer kanskje ikke umiddelbart, men hold deg til denne rutinen i noen netter, og du bør oppnå de ønskede resultatene. Når antiperspiranten begynner å virke, kan den påføres etter behov.

Bruk pustende tekstiler

Den beste måten å bidra til å redusere svette med dine valg av klær, er å bruke lette, pustende stoffer med god ventilasjon. Lysere farger er også med på å reflektere solen i stedet for å absorbere den, så å bruke hvitt kan hjelpe deg med å holde deg kjølig og redusere svette. Når dette ikke er et alternativ, velg mørke farger eller distraherende mønstre som skjuler svetten. Du kan også legge antrekkene dine slik at svetten ikke blir synlig i det ytre laget. Her er noen andre tips for å kle deg når du har overdreven svette.

Unngå visse matvarer

Det er noen få matvalg du kanskje vil unngå hvis du er ute på en forretningslunsj eller i en sosial situasjon der du helst ikke vil svette. Unngå krydret mat. Kroppene våre reagerer på krydret mat på samme måte som de gjør mot varme, de prøver å kjøle ned ting, noe som fører til svette. Koffein er heller ikke tilrådelig fordi det stimulerer binyrene og får håndflatene, føttene og underarmene til å svette. Å spise mindre måltider mer regelmessig kan bidra til å holde deg kjølig, ettersom metabolsk varme er nødvendig for å bryte ned maten. Hvis du holder deg godt hydrert, vil du også holde kroppstemperaturen nede.

Hold deg kjølig

Svette er kroppens måte å kjøle deg ned på. Så ved å holde deg kald, reduserer du behovet for å svette. I varmt vær kan det være veldig effektivt å plassere en skål med is foran en vifte for å sirkulere kald luft rundt i rommet. En annen god idé er å holde gardiner og persienner nede i løpet av dagen for å hindre solen i å varme opp rommene. Prøv å holde deg i skyggen hvis du er ute. Du kan også oppbevare fuktighetskremene i kjøleskapet for å få en kjølende effekt når du bruker dem. Få deg en håndholdt vifte og hold hodet og føttene svale ved å unngå hatter og ha på deg åpne sko når været tillater det.

Relaterte artikler:

Svetter mye under trening

Sukker abstinenser

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!