20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT

Hvordan spise mer grønnsaker

Grønnsaker er rike på vitaminer og mineraler, og fulle av næringsstoffer kroppen trenger. Lær mer om hvordan spise mer grønnsaker!

De fleste av oss får ikke i oss nok grønnsaker. Faktisk får så mye 90% av oss ikke de anbefalte 2-3 porsjonene med grønnsaker hver dag. For de fleste grønnsaker er én kopp 1 porsjon. For rå, bladgrønnsaker som salatgrønt er det 2 kopper. Grønnsaker er en flott kilde til sunne næringsstoffer som fiber, kalium, folat og A-vitamin.

Grønnsaker spiller også en viktig rolle i å hjelpe mennesker med å gå ned og opprettholde vekt. Grønnsaker er rike på fiber, noe som bidrar til at du føler deg mett. I tillegg, når du spiser mer kalorifattige grønnsaker, er det mindre plass til å spise mindre kalorier av usunne matvarer.

Ha grønnsaker og frukt til frokost

Ha grønnsaker og frukt til frokosten. Næringsstoffene du får i deg er et pluss for helsen din, og det å spise grønnsaker om morgenen kan også hjelpe deg med å opprettholde en sunn kroppsvekt. Steke eller koke grønnsaker som du krydrer og spiser. Du kan lage omelett med grønnsaker. Kutt opp frukt som en liten dessert til frokost.

Vegetarsuppe med grønnsaker

Forskning har vist at når folk spiser suppe, har de en tendens til å spise færre kalorier. Suppe er også en fin måte å spise mer grønnsaker på, fordi du kan legge til mye grønsaker i suppen din.

Grønnsaker som snacks og mellommåltid

Og det er ikke potetgull og pommes frites du skal ha som snacks. Sunn snacks skal hjelpe deg med litt påfyll mellom måltidene, slik at du opprettholder blodsukkeret og ikke føler deg sulten. De kan også hjelpe deg med å fylle grønnsakskvoten. Prøv gulrøtter eller agurker dyppet i hjemmelaget dip, selleri med peanøttsmør eller en liten kopp grønnsaksuppe.

Grønnsaker i stedet for pasta

Lag pasta av grønnsaker. Bruk søtpoteter, gulrøtter, zucchini, kålrot eller rødbeter for å erstatte pasta, så får du masse næringsstoffer og ikke så mye kalorier. Du kan bruke en grønnsakskreller for å lage lange “nudler” sammen med grønnsakene dine.

Lag wraps med salat

Kutt ned på kalorier og karbohydrater ved å bruke salat for å lage wraps. Salatblader, kålblader, lacinato grønnkål er gode alternativer. Det er en morsom vri på lunsjen eller middagen, og en enkel måte å spise mer grønnsaker gjennom dagen. Lag dine favorittwraps med mer grønnsaker.

Lag chips av grønnsakene

Gjør det morsomt og godt å spise grønnsaker, og lag hjemmelaget chips med rødbeter, søtpoteter, rosenkål eller grønnkål. Å steke tynne skiver eller blader med litt salt gir deg et knasende mellommåltid . Selv kresne barn kan ikke motstå grønnsaker når de serveres som chips!

Relaterte artikler:

Hvorfor spise grønnsaker

Spis mer sunne grønnsaker når du trener

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%