Hvordan spise mer fisk

Hvis du er som folk flest, kan det hende at du sliter du med å integrere fisk i kostholdet ditt. Lær mer om enkle metoder for at du skal spise mer fisk!

Alle vet at fisk er sunt, at du bør burde ha minst to porsjoner fet fisk per uke (som laks, røye, sild, makrell, sardiner og ørret). De aller fleste vet også at fisk inneholder protein, vitaminer og mineraler, og at noen varianter gir den beste kilden til omega-3-fettsyrer, som ikke er lett tilgjengelig i andre matvarer. Omega-3 fettsyrer er viktige og er forbundet med flere helsemessige fordeler, inkludert redusert risiko for hjertesykdommer og betennelse.

Så med denne kunnskapen; Hvorfor spiser ikke folk mer fisk?

Fisk som en viktig del av kostholdet

Et vanlig problem for folk flest er at fisk ikke er en del av deres vanlige kostholdsrutiner, og på grunn av dette er det mange som ikke er komfortable eller ikke vet hvordan de skal lage fisk. Likevel det finnes enkle metoder for hvordan spise mer fisk.

Spis fisk du liker

Det er ikke noe poeng i å spise fisk du ikke liker. Mildere fisk som torsk eller kveite kan være gode alternativer når du skal spise mer fisk. Kombinere med smakfullt pålegg som knuste peanøtter og friske urter eller sitron, kapers og tomater og grille, bake eller koke fisken. Når du blir vant til å spise fisk, kan du begynne å eksperimentere med andre varianter.

Hermetisk eller frossen fisk

Ikke overse hermetisk eller frossen fisk som en rask og enkel måte å ha mer fisk i kostholdet ditt. Se etter hermetisert fisk pakket i vann med lite eller ingen tilsatt salt i stedet for de som er pakket i olje, og frossen fisk med lite eller ingen tilsatt salt eller krydder. Bland fisken med pasta, gryteretter eller salat. Kombinere med ost på fullkornsbrød, eller med lettmajones, grønn pepper og sitronsaft for å lage en sandwich. Hvis du synes matlaging fra bunnen av er for tidkrevende, kan du prøve å eksperimentere med en rekke frossen fisk for å finne den du liker.

Fisketaco

Til taco bruker du fersk eller frossen fisk og bland sammen med hakket koriander, tomater, paprika, salsa og limesaft. Husk å bestille fisk når du spiser ute. Det er alltid hyggelig når noen andre lager fisken for deg! Bestill fisk som har blitt bakt, stekt eller grillet, med lite eller ingen tilsatt salt. Kombinere med dampede grønnsaker.

Huffpost.com

Relaterte artikler:

Hvorfor er det viktig å spise fisk

Sunn mat som metter

Om forfatteren

Legg inn kommentar