Hvordan spise granateple

Granateple er en ekstremt sunn frukt som er lav på kalorier. Lær mer om hvordan du skal spise granatepler for å få mest ut av dem.

Hva er helsemessige fordeler?

Granateple er en ekstremt sunn frukt. Mange mennesker åpner dem, øser du ut frøene og spiser dem hele. Andre suger saften av hvert frø før de spytter den hvite, fibrøse midten ut.

Næringsstoffer

Granatepler er rike på C-vitamin, kalium og fiber. Størstedelen av fiberen finnes i de hvite frøene som gjemmer seg under lommene på frukten. Den inneholder 48 prosent av det anbefalte daglige vitamin C-inntaket, og er viktig for en rekke helsefunksjoner.

Lav på kalorier

Med 234 kalorier i et helt granateple, er det en relativt kalorifattig mat. Dette gjør dem til en deilig og ideell matbit for alle som er opptatt av vekten.

Antioksidanter

Granateplefrø inneholder et stort antall antioksidanter, som hjelper til med å beskytte kroppen mot betennelse og skader fra frie radikaler. Det er også antioksidanter i skallet, selv om de færreste spiser skallet. Disse antioksidantene, referert til som polyfenoler, inkluderer tanniner, flavonoider og antocyanin.

Hvordan spise og tilberede granateple

Noen kjøpmenn importerer imidlertid granatepler fra den sørlige halvkule, og tilbyr dem hele året. Å varme opp granateplefrø kan redusere noe av smaken, så det er best å spise dem friske og rå.

Velg de riktige

Det er relativt enkelt å velge modne granatepler, ettersom de som finnes i lokale dagligvarebutikker blir plukket ut når de er modne. Frukten skal være tung, og skallet skal være fast. Små riper på overflaten påvirker ikke frukten inni, så ikke døm en granateple etter det arrete skallet!

Skjær dem opp riktig

Å spise et granateple kan være grisete, men blir enklere hvis du spiser hele frøet. Begynn med å skjære frukten i to. Du kan legge frøene til salater, yoghurt, havregryn, desserter eller hva du måtte ønske!

Lage juice

Du kan også juice granatepler og spare deg selv for utgiftene til å kjøpe den på en flaske. I tillegg kan pre-flaske granateplejuice inneholde alle slags andre ingredienser, inkludert tilsatt sukker og natrium.

Bruk en juicepresse eller bare klem frukten, skille fibrene med en sil. Bruk saften til å lage noe forfriskende og deilig, som denne oppskriften på basilikum granateple granita! Juice kan kjøles i opptil tre dager eller oppbevares i fryseren i opptil seks måneder.

Kjøp frø

Du kan kjøpe granateplefrø og få de mange antioksidantfordelene uten å måtte kjøpe hele frukten. Derfra kan du bruke dem i en rekke tilberedte og kalde retter som pynt.

Relaterte artikler:

Sunne granolabarer med granateple

Deilig smoothie med granateple og appelsin

Om forfatteren

Legg inn kommentar