Hvordan slanke seg fort på en sunn måte

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hvordan slanke seg fort på en sunn måte? Få en best mulig start med disse 12 kostholds- og treningstipsene.

Ikke hopp over frokosten

Å hoppe over frokosten vil ikke hjelpe deg å gå ned i vekt. Du kan gå glipp av viktige næringsstoffer, og du kan ende opp med å spise mer usunt gjennom dagen fordi du føler deg sulten.

Spis regelmessige måltider

Å spise til faste tider i løpet av dagen hjelper med å forbrenne kalorier med en raskere hastighet. Det reduserer også fristelsen til å spise mat med mye fett og sukker.

Spis rikelig med frukt og grønnsaker

Frukt og grønt inneholder lite kalorier og fett, og inneholder mye fiber – 3 viktige ingredienser for vellykket vekttap. De inneholder også rikelig med vitaminer og mineraler.

Bli mer aktiv

Å være aktiv er nøkkelen til å gå ned i vekt og holde den borte. I tillegg til å gi mange helsemessige fordeler, kan trening bidra til å forbrenne overflødige kalorier du ikke kan miste gjennom kostholdet alene.

Drikk mye vann

Noen ganger forveksler folk tørst med sult. Du kan ende opp med å konsumere ekstra kalorier når et glass vann virkelig er det du trenger.

Spis mat med mye fiber

Mat som inneholder mye fiber kan hjelpe deg med å føle deg mett, noe som er perfekt for å gå ned i vekt. Fiber finnes bare i mat fra planter, for eksempel frukt og grønnsaker, havre, fullkornsbrød, brun ris og pasta, og bønner, erter og linser.

Les matetiketter

Å vite hvordan du skal lese matetiketter kan hjelpe deg å velge sunnere alternativer. Bruk kaloriinformasjonen for å finne ut hvordan en bestemt mat passer inn i ditt daglige kalorifradrag på vekttapplanen.

Bruk en mindre tallerken

Å bruke mindre tallerkener kan hjelpe deg med å spise mindre porsjoner. Ved å bruke mindre tallerkener og skåler kan du gradvis bli vant til å spise mindre porsjoner uten å bli sulten. Det tar omtrent 20 minutter for magen å fortelle hjernen at den er mett, så spis sakte og slutt å spise før du føler deg mett.

Ikke legg ned forbud mot mat

Ikke forby matvarer i dietten din, spesielt ikke de du liker. Å forby mat vil bare få deg til å begjære dem mer. Det er ingen grunn til at du ikke kan glede deg over en og annen godbit så lenge du holder deg til kaloriene du skal ha i løpet av en dag.

Styr unna søppelmat

For ikke å unngå fristelser, ikke lagre søppelmat – som sjokolade, kjeks, chips og søte, bris – hjemme. I stedet velger du sunne snacks, for eksempel frukt, usaltede riskaker, havrekaker, usaltet eller usøtet popcorn og fruktjuice.

Planlegge måltidene

Forsøk å planlegge frokost, lunsj, middag og snacks i uken, og sørg for at du holder deg til kaloriene du skal i løpet av dagen. Det kan være nyttig å lage en ukentlig handleliste.

Relaterte artikler:

Sunn mat for å gå ned i vekt

Beste måten å gå ned i vekt på

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar