35%

RABATT

PÅ ET STORT

UTVALG AV  SKO!-63%

-64%

-53%

-55%

1 990,-

5 990,-

5 490,-

2 790,-

3 999,-

1 490,-

5 490,-

2 490,-

Hvordan skape indre motivasjon

Får du energi av visse aktiviteter, opplevelser eller oppgaver? Lær mer om hvordan du kan skape og øke din indre motivasjon.

Kanskje du får glede av å lese en god bok og lese den fra perm til perm, løpe lange distanser eller jobbe som frivillig. I slike tilfeller er det ikke nødvendig med eksterne insentiver for å drive deg frem til handling, snarere er det en iboende motivasjon – en motivasjon som kommer innenfra – som får deg til å handle.

1 490,-

3 999,-

-63%

SurPlus Basic SUP – NY

2022 pakke, 9,4″

-20%

-20%

-21%

-20%

2 512,-

3 140,-

3 188,-

3 985,-

4 099,-

5 199,-

3 785,-

3 028,-

Indre motivasjon gjør mer enn bare å få deg til å lære og handle, det resulterer også i mer vedvarende interesse, spenning, selvtillit, utholdenhet, selvfølelse og prestasjoner over tid, og derfor er det en følelse som mange mennesker ønsker å fremme, i seg selv. Heldigvis finnes det måter å forstå, øke og bygge på egen motivasjon.

Hva er indre motivasjon?

Indre motivasjon er en følelse som kommer innenfra og refererer til at en persons oppførsel drives av et indre ønske, i motsetning til ytre motivasjon, som er fokusert på ytre belønninger som ros eller økt kompensasjon. Forskning viser at indre motivasjon innebærer å oppsøke og delta i aktiviteter som du synes er utfordrende og interessante på egen hånd. Faktisk kan eksterne belønninger for en internt givende aktivitet redusere de iboende fordelene.

GARMIN fenix 7X Sapphire Solar

SVART

GARMIN fenix 7X Sapphire Solar GRÅ

11 490,-

9 409,-

For å sette dette konseptet i perspektiv, tenk på motivasjonen din akkurat nå som leser denne artikkelen. Har du en genuin interesse for hva som motiverer deg, og ønsker å få en bedre forståelse av dette temaet? I så fall handler du basert på et iboende ønske om å tilegne seg kunnskap.

SALG PÅ BRILLER!

OPPTIL

-50%

Hvordan indre motivasjon påvirker vårt daglige liv

Enten du er klar over det eller ikke, er indre motivasjon noe du opplever gang på gang. Enten du lærer nye ferdigheter, går ut av skolen eller gjør karriere, har alle forskjellige motivasjoner og perspektiver på hva som er givende for dem, og mens noen kan bli drevet internt når du jobber etter et mål, kan andre se den samme aktiviteten som å ha mer ekstrinsisk fordeler. Begge typer motivasjon kan få deg til å iverksette tiltak, men iboende motivasjon har en tendens til å drive de beste resultatene og tilfredsheten.

Å stole på ytre belønninger for ofte kan føre til tap av verdi i belønningene og kan til og med redusere følelsen av egenverdi over tid. Når atferden din er motivert internt, øker den positive følelser, genererer følelser av tilfredshet og mening, og kan til og med hjelpe en person til å føle at det gjøres fremskritt hver gang du oppnår noe. Dette kan bidra til å forbedre og bygge tilfredshet og tillit på lang sikt.

GARMIN fenix 6 Sapphire Titanium

GARMIN epix

Gen 2 – Slate

7 955,-

6 799,-

For å øke din egen motivasjon, bør du vurdere å inkludere følgende strategier:

Vurdere hva som motiverer deg

Start med å evaluere dine nåværende motivasjoner. Tenk først på hvorfor målet er viktig for deg, og skriv det ned. Start med eksterne belønninger (ytre motivasjon), og du vil se en jevnere overgang til indre belønninger (indre motivasjon).

Følg lidenskapen din

Søk etter utfordringer og mål som har en personlig betydning for å opprettholde interessen over tid. Finn ting du brenner for, og finn måter å gjøre dem mer på.

Gjør inntrykk

Se etter måter å ha en bredere innvirkning på andre mennesker eller miljøet rundt deg. Personer som føler at de jobber mot et større gode, eller noe større enn dem selv, har lettere for å holde seg motivert. Se etter det du tror kan være ditt høyere gode, og gå videre med det.

Glem belønningene

Selv om anerkjennelse kan forsterke og øke den indre motivasjonen, er det best å begrense motivasjoner utenfor så mye som mulig. Den beste måten å øke den indre motivasjonen er å redusere den ytre belønningen.

2 490,-

5 490,-

-54%

SurPlus Neptune SUP – NY 2022 pakke, 10’8»

Relaterte artikler:

Sliter med motivasjon

Momas Jason 2022
250w Bewo – GRATIS FRAKT!
250w Bewo – GRATIS FRAKT!

19 990,- 

15 990,-

-20%

Hvorfor er motivasjon er viktig

Om forfatteren