Hvordan skal jeg trene effektivt

Hvordan skal jeg trene effektivt. Lær mer om hvordan du skal trene mer effektivt for best mulig treningsutbytte og formutvikling.

Hvordan du kan gjennomføre effektiv trening

Uansett om du er nybegynner eller mer erfaren eller har begrenset tid til å trene, vil det å trene mest mulig effektivt være av stor interesse. Effektiv trening kan få deg raskere i form og gi deg en jevn og vedvarende formutvikling, med redusert risiko for skader.

Hvordan skal jeg trene effektivt med løping

Den mest effektive treningen med løping vil være å ha en hovedvekt på trening med lav intensitet, og innslag av kvalitetstrening med moderat til hard intensitet. Trening med lav intensitet vil øke fettforbrenning og aerob utholdenhet, men trening med høyere intensitet vil øke forbrenning av kalorier, og bidra til å gjøre deg mer utholdende også gjøre deg raskere.

Hvordan skal jeg trene effektivt med lav intensitet

Det viktigste du gjør når du skal trene rolige løpeturer er å trene med lav intensitet. Det høres banalt ut, men faktum er at både nybegynnere og mer erfarne løpere trener med for høy intensitet når de skal løpe rolige turer. Det kan føre til for mye trening med for høy intensitet, som igjen kan gi en dårligere formutvikling og økt risiko for skader.

Hvordan skal jeg trene effektivt med høy intensitet

Å trene kortintervaller er en effektiv måte å komme raskt i løpeform. Denne måten å trene løping på krever relativt kort treningstid, og er en fin måte å få lagt inn løpetrening i en travel hverdag. Å trene korte intervaller krever kortere restitusjonstid, siden trening med høy intensitet foregår over et relativt kort tidsrom. Løping av korte intervaller er gøy, fordi dette er en form for løping med høy intensitet alle uansett formnivå kan oppleve mestring i. Kortintervall er noe også nybegynnere raskt kan komme i gang med etter å ha startet opp med løping.

Hvordan skal jeg trene effektivt

Har du begrenset tid til å trene, kan det å trene om morgenen være et godt alternativ. Da frigjør gjør du tid på ettermiddagen som kan brukes til andre ting. Kortintervall er også en effektiv og tidsbesparende måte å komme seg raskt i form på. En annen måte å effektivisere og skape kontinuitet i treningen, er å ha flere, men kortere treningsøkter fordelt utover i uken.

Relaterte artikler:

Effektiv trening for nybegynnere

Effektiv trening som forbrenner fett

Om forfatteren

Legg inn kommentar