Hvordan skal jeg begynne å trene

Hvordan skal jeg begynne å trene. Lær mer om hvordan du komme i gang og starte med trening. 

Hvordan starte å trene

For mange er ofte det å starte opp med trening det vanskeligste. Det er den berømmelige dørstokkmila. Når du først har kommet i gang, er det viktig at du setter deg mål med treningen, og jobber for å innarbeide en rutine på treningen som kan bidra til at du fortsetter å trene. Motivasjon for trening vil være helt avgjørende, og det er viktig at du begynner å trene innenfor aktivitet som du synes er motiverende. Tenk fremover og still deg spørsmålet om dette er trening du ønsker å trene i måneder og år frem i tid.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan begynne å trene, og hva du kan gjøre for å komme i gang og opprettholde treningen på sikt.

Motivasjon for trening

Motivasjon er for trening er helt avgjørende for at du skal greie å opprettholde treningen sikt. Du kan greie å tvinge deg selv til å trene i en kort periode, men på sikt vil det være vanskelig å fortsette med det dersom du ikke er motivert.

Finn en treningsform som passer for deg. Det er viktig at treningen skal være lystbetont, og da må det være trening som du har lyst til å gjennomføre. Når det er sagt, så er det ikke gitt at en treningsform du ikke kan fordra nå, kommer til å være det i all fremtid. Løping er et godt eksempel på det. Det kan være at du ønsker å trene løping fordi det er en effektiv treningsform, og at du ikke er spesielt glad i å løpe. På sikt kan imidlertid løping bli en lidenskap, alt etter hva du gjør det til.

Du må ha en motivasjon for å trene, og da vil det være viktig at du setter deg et mål for hva du ønsker å oppnå med treningen. Det kan være å gå ned i vekt, eller at du ønsker å fullføre eller løpe en distanse på en bestemt tid. Vær konkret når du setter deg et mål, og sett et tidspunkt for når du skal ha nådd målet. Vær ambisiøs, men på samme tid realistisk når du setter deg mål.

Begynne å trene på ditt nivå

Mange nybegynnere starter opp treningen alt for hardt, og det trenger ikke være tilsiktet. Er du utrent, kan selv en kort joggetur i lavt tempo være for hardt. Mange som skal begynne å trene har også en oppfatning om hvor mye og hvor hardt man skal trene for å ha en god effekt, og denne oppfatningen er ikke nødvendigvis i samsvar med eget formnivå. Du må ta utgangspunkt i eget formnivå, og jobbe deg sakte, men sikkert oppover fra dette formnivået. Når kroppen til enhver tid er vant med belastningen den blir påført, vil det være motiverende for deg, fordi du hele tiden har full kontroll på treningsmengde og intensitet. Å ha en gradvis tilvenning til økt treningsmengde og intensitet vil også redusere risikoen for overtrening og skader.

Hvordan skal jeg begynne å trene

Hvordan du skal begynne å trene, avhenger mye av hva som passer for deg med tanke på hva du skal trene. Du må finne en treningsform som passer for deg, og starte med en treningsmengde og intensitet som er tilpasset ditt formnivå. Det viktigste er å komme i gang. Når du først har startet å trene, kan du sette deg mål for hva du ønsker å oppnå med treningen. Det vil fungere som en drivkraft for å trene videre. På sikt vil du få en indre motivasjon for å trene, og det vil bli mye enklere å motivere seg for trening.

Relaterte artikler:

Hvordan skal jeg trene

Første dag med trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar