20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Hvordan regne ut fettprosent

Kroppsfett har ofte et dårlig rykte, men det tjener et viktig formål. Lær mer om hvordan regne ut fettprosent med forskjellige metoder.

Hva er kroppsfett?

Kroppen din lagrer fettet fra maten du spiser, som kan brukes til energi, isolasjon og beskyttelse. Alle trenger fett for å leve og fungere. Når det samler seg for mye kroppsfett, kan det imidlertid føre til overvekt og fedmerelaterte sykdommer, som type 2-diabetes og hjertesykdommer.

Å finne ut hvor mye kroppsfett du har er ikke nødvendigvis så lett som å se i et speil eller veie deg. En kroppsbygger og en overvektig person kan ha samme vekt, men har forskjellige fettprosent. Vekten din alene kan ikke fortelle deg mye muskler eller fett du har. I stedet må du bestemme fettprosenten din.

Måle fettprosent hos menn

Hvis du er en mann, må du måle omkretsen på nakken og magen. Forsikre deg om at du måler den største delen av hvert område. Det kan være lettere å ha en venn eller et familiemedlem hjelp.

For å beregne kroppsfettprosent, trekker du nakkeverdien fra mageverdien for å bestemme omkretsverdien.

Måle fettprosent hos kvinner

Hvis du er en kvinne, bør du registrere en måling av omkretsen på nakken, naturlig midje og hofter. Husk å måle hvert område på den bredeste delen. Det kan være lurt å be en venn eller familiemedlem om hjelp.

For å beregne kroppsfettprosent, legg til midje- og hoftemålingene, og trekk deretter fra nakkemålingen for å bestemme omkretsverdien. For eksempel, hvis midjen er 30, hoftene er 36, og nakken din er 13, vil omkretsverdien være 53.

Hvordan regne ut fettprosent

En enklere måte å estimere din fettprosent, er å bruke fettprosentkalkulator. Med SpurtFat fettprosent kalkulator, kan du beregne fettprosenten din basert på både statistiske data og kroppsmål.

Kalkulatorer for måling av kroppsfett

Den første kroppsfettkalkulatoren beregner et estimat av kroppsfettprosent basert på statistiske data. Ved å måle fettprosent får du et mer pålitelig estimat. Beregningen av fettprosent er basert på en formel som brukes av den amerikanske hæren. Kalkulatoren gir deg et omtrentlig resultat av kroppsfettprosenten din. Den andre kalkulatoren for måling av kroppsfett baserer seg på måling av nakke, midje og hofte, i tillegg til vekt og lengde.

Relaterte artikler:

Fettprosent idrettsutøvere

Vanlig hvilepuls

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!