Hvordan redusere kaloriinntaket

Hvordan klare å redusere kaloriinntaket uten å gå sulten? Lær mer om hvilken du bør spise og hvordan du kan spise mindre kalorier uten å måtte sulte deg.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hvordan spise mindre kalorier

Hvis du prøver å gå ned i vekt, kan du bli fristet til å kutte massevis av kalorier fra måltidene dine. Å kutte kalorier er en viktig del av vekttap, men det er mulig å gå for langt. Hvis du reduserer for mye på kaloriinntaket, øker det sjansen for at du sprekker, og kanskje og starter å overspise. Hvordan redusere kaloriinntaket handler om å ikke redusere mer enn at du fungerer normalt i hverdagen, og unngår å gå sulten i dager eller uker. Husk at målsetningen bør være å endre livsstilen ved at du har et kosthold som gjør det mulig for deg å opprettholde vekten du ønsker, uten at du hele tiden må gå på dietter. Dietter skal aldri la deg føle deg utslitt eller syk. Dette er tegn på at du ikke får kaloriene du trenger for god helse og kondisjon.

Et kosthold som inneholder 1200 til 1500 kalorier daglig er egnet for de fleste kvinner som prøver å gå ned i vekt trygt. En diett med 1 500 til 1 800 kalorier daglig passer for de fleste menn som prøver å kvitte seg med ekstra kroppsvekt. Det er verdt å merke seg at her vil det være store individuelle variasjoner. Hvis du er veldig aktiv, eller du ikke vil gå ned i vekt når du trener, kan det hende du må spise mer kalorier. Snakk med legen din eller en kostholdsekspert for å lære mer om hvor mange kalorier du trenger.

Balanse er nøkkelen

Når du lever et aktivt liv med trening, vil du sannsynligvis oppdage hvilke matvarer som gir deg mest energi og hvilke som ikke er så bra for deg. Nøkkelen er å lære å lytte til kroppen din og balansere kostholdet med tanke på hva som føles riktig og er bra for deg.

Følg disse tipsene:

  • Spis en sunn frokost
  • Velg komplekse karbohydrater, magre proteinkilder, sunt fett og et bredt utvalg av frukt og grønnsaker.
  • Ha sunne treningssnacks på lager
  • Finn den rette balansen mellom karbohydrater, proteiner og andre næringsstoffer.

Relaterte artikler:

Sunt kosthold og trening for vektreduksjon

Kosthold og trening for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar