Hvordan opprettholde treningen

Hvordan opprettholde treningen

Hvordan opprettholde treningen. Lær mer om hva du kan gjøre for at treningen skal bli en varig rutine og en viktig del av din sunne livsstil.

Hvordan du kan opprettholde treningen

Når du først har kommet i gang med trening blir neste fase å opprettholde treningen, slik at trening blir noe du gjør fordi du har lyst til det. Å innarbeide gode rutiner for treningen blir viktig, og det kan ta tid. Hvordan opprettholde treningen henger oss tett sammen med hva og hvordan du trener. Å opprettholde treningen handler om hva du gjør for at du skal ha lyst til å trene, og for å ha lyst til å trene må du være motivert for å trene.

Motivasjon for å trene

Når du endelig har tatt en beslutning om å begynne å trene, er motivasjonen ofte høy. Det er noe som har trigget deg til å starte med trening. Det kan være venner eller kjente, at våren er her, eller andre årsaker til at du har tatt steget videre for å komme i gang med trening. For at du skal opprettholde denne motivasjonen for trening, vil hva du gjør når motivasjonen i perioder ikke lenger er på topp være helt avgjørende for om du greier å opprettholde treningen på sikt. Derfor er det viktig å innarbeide gode rutiner fra dag 1.

Hvordan opprettholde treningen med gode rutiner

Innarbeide gode rutiner for treningen, for at trening skal bli en god vane. Har du først fått innarbeidet gode rutiner for treningen, vil det å trene gå mer og mer av seg selv. Fra at det å komme seg ut på trening blir en liten kamp hver gang, gjennomfører du treningen fordi du har lyst. Du har fått en indre motivasjon for å trene. Før du kommer så langt kan det hende du trenger en ytre motivasjon for å trene, som en drahjelp til å etablere gode rutiner for trening. Da kan det hende at du skal gi deg små belønninger, og disse belønningene trenger ikke nødvendigvis være noe å spise. Gi deg en belønning når du har greid å trene en viss periode. Trene på bestemte tidspunkter der du vet at det ikke er noen forstyrrelser som kan sette kjepper i hjulene for trening. Du må være tålmodig, fordi det tar tid å etablere nye vaner. Vær forberedt på at det vil komme noen tilbakeslag når motivasjonen i perioder ikke er på topp. Har du en treningsuke der du ikke har fått trent det du har planlagt, så ikke gi opp. Gå på med ny giv når motivasjonen for trening er bedre.

Hvordan opprettholde treningen med individuelle tilpasninger

Treningen du skal gjennomføre må være lystbetont. Lystbetont trening er trening som til enhver tid er tilpasset ditt formnivå. Du skal gjennomføre en treningsmengde med en intensitet som er med utgangspunkt i ditt formnivå. Alt for mange trener for mye og for hardt, noe som kan være sikker måte å miste lysten for trening. Når du trener med utgangspunkt i eget formnivå, vil kroppen din hele tiden være sterk nok til å tåle økt belastning. Da får du en bedre opplevelse av treningen, og har hele tiden en følelse av full kontroll på treningen. Det er lystbetont og motiverende tilnærming til å trene, som øker dine sjanser dramatisk for at du skal greie å opprettholde treningen. Uansett bør du ha en hovedvekt av trening med lav intensitet, og legge inn enkelte treningsøkter med høyere intensitet når du er klar for det.

Hvordan opprettholde treningen

Prøv å være best mulig mentalt forberedt på at det kan komme tilbakeslag i perioder der motivasjonen ikke er på topp. Det vil gjøre det enklere å ri stormen av. Trene med en mengde og intensitet som til enhver tid er tilpasset ditt formnivå. Lytt til kroppen og restituere når du føler for det. Ofte kan noen hviledager være nok for å få motivasjonen tilbake. Trene på faste tidspunkter, og hold deg til det, alltid. Vær tålmodig og bestemt på at du skal greie det, og får du vet ordet av det har treningen blitt en viktig del av din livsstil.

Relaterte artikler:

Motivasjon til å begynne å trene

Trening som gir deg motivasjon

Om forfatteren

Legg inn kommentar