20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Hvordan opprettholde et godt immunforsvar

Et sterkt immunforsvar er viktig for at kroppen skal kunne stå i mot sykdommer. Lær hva du kan gjøre for å opprettholde et godt immunforsvar.

Vaksinere mot influensa

En årlig influensavaksinasjon kan redusere risikoen for infeksjon med 40 til 60 prosent. Dette er spesielt viktig for eldre over 65 år. Det kan ta opptil to uker før influensavaksinen er effektiv. Vaksinen virker ved å stimulere immunforsvaret ditt til å lage antistoffer, som kan bidra til å beskytte mot en infeksjon.

Ha et sunt kosthold

Å spise et sunt, næringsrikt kosthold er en annen måte å styrke immunforsvaret ditt slik at det kan bekjempe virus og bakterier. Dette inkluderer å spise et kosthold rikt på frukt og grønnsaker, som inneholder vitaminer og antioksidanter for å fremme god helse.

Du bør også redusere inntaket av sukker, fett og bearbeidet mat, og velge magert kjøtt. Hvis du føler at du ikke får i deg nok vitaminer og næringsstoffer fra kostholdet ditt alene, kan du spørre legen din om de anbefaler å ta et multivitamin- eller urtetilskudd.

Trene regelmessig

Anstrengende fysisk aktivitet kan bli mer krevende med alderen, men det betyr ikke at du skal slutte å bevege deg. Regelmessig fysisk aktivitet kan styrke immunforsvaret ditt og hjelpe kroppen din å bekjempe infeksjoner og virus. Ha som mål minst 30 minutter fysisk aktivitet i hver dag. Dette kan omfatte turgåing, sykling, yoga, svømming eller andre treningsøkter med lav med lav intensitet. Trening øker blodsirkulasjonen og har en betennelsesdempende effekt på kroppen.

Senk stressnivået

Kronisk stress kan påvirke immunforsvaret ditt, og redusere dets effektivitet. Når det er stress, øker kroppen produksjonen av kortisol. Dette er et hormon som hjelper kroppen til å takle stressende situasjoner. Det begrenser også kroppslige funksjoner som ikke er viktige i en kamp- eller fluktsituasjon. Kortsiktig stress skader ikke kroppen. Kronisk stress, derimot, reduserer immunsystemets respons, og gjør deg mottagelig for virus og sykdommer. For å redusere stressnivået ditt, sett begrensninger og ikke vær redd for å si nei. Delta i aktiviteter som du synes er morsomme og avslappende, for eksempel lesing eller hagearbeid.

Få god søvn

Søvnmangel reduserer også immunsystemets effektivitet. Søvn blir viktigere med alderen, fordi det også hjelper til med å forbedre hjernens funksjon, konsentrasjon og hukommelse. Eldre voksne som ikke får nok søvn, kan også være mer utsatt for fall på natten. Ha som mål minst syv til ni timers søvn per natt. For å forbedre kvaliteten på søvnen din, må du sørge for at rommet ditt er mørkt, stille og kjølig. Snakk med legen din hvis du har søvnproblemer for å identifisere underliggende årsaker.

Opprettholde en sunn vekt

Hvis du er overvektig, kan økt fysisk aktivitet og stabilisere kostholdet ditt også hjelpe deg med å gå ned i vekt. Dette er viktig fordi å ha for mye vekt har en negativ innvirkning på immunforsvaret ditt. Både fysisk aktivitet og å spise et sunt kosthold kan redusere betennelse og holde immunforsvaret sunt og sterkt.

Slutt å røyke

Kjemikaliene i sigaretter er kjent for å skade lungevev og øke risikoen for kreft. Men de kan også forårsake luftveissykdommer som influensa, bronkitt og lungebetennelse. For å forbedre immunforsvarets funksjon må du slutte å røyke. Du kan snakke med legen din om medisiner for å redusere suget etter sigaretter.

Relaterte artikler:

Dårlig immunforsvar stress

Nedsatt immunforsvar symptomer

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!