Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*HENT KUPONGKODE OG FÅ 20% PÅ ALLE JAKKER!

Hvordan øke hvite blodlegemer

Forsterkere av immunsystemet

Å spise visse matvarer kan styrke immunforsvaret og øke antall hvite blodlegemer. Lær mer om mat som øker antall hvite blodlegemer.

Hvis du leter etter måter å forebygge forkjølelse, influensa og andre infeksjoner, bør ditt første skritt være et besøk i din lokale matbutikk. Planlegge måltidene og inkludere disse matvarene for å styrke immunforsvaret.

Sitrusfrukter

De fleste går rett mot C-vitamin etter at de har blitt forkjølet. Det er fordi det hjelper med å bygge opp immunforsvaret. C-vitamin antas å øke produksjonen av hvite blodlegemer, som er nøkkelen til å bekjempe infeksjoner. Nesten alle sitrusfrukter inneholder mye C-vitamin. Med en slik variasjon å velge mellom, er det enkelt å inkludere dette vitaminet til ethvert måltid.

Populære sitrusfrukter inkluderer:

 • grapefrukt
 • appelsiner
 • klementiner
 • mandariner
 • sitroner
 • limes

Fordi kroppen din ikke produserer eller lagrer den, trenger du daglig vitamin C for fortsatt helse. Det anbefalte daglige beløpet for de fleste voksne er:

 • 75 mg for kvinner
 • 90 mg for menn

Hvis du velger kosttilskudd, bør du unngå å ta mer enn 2000 milligram (mg) om dagen. Husk også at selv om vitamin C kan hjelpe deg med å komme deg etter en forkjølelse raskere, er det ennå ingen bevis for at det er effektivt mot det nye koronaviruset, SARS-CoV-2.

Rød paprika

Hvis du tror at sitrusfrukter har mest C-vitamin av frukt eller grønnsaker, så tenk på nytt. Rød paprika inneholder nesten 3 ganger så mye C-vitamin som en appelsin. De er også en rik kilde til betakaroten. I tillegg til å øke immunforsvaret ditt, kan vitamin C hjelpe deg med å opprettholde sunn hud. Betakaroten, som kroppen din konverterer til vitamin A, hjelper med å holde øynene og huden sunn.

Brokkoli

Brokkoli er fulle med vitaminer og mineraler. Pakket med vitamin A, C og E, samt fiber og mange andre antioksidanter, er brokkoli en av de sunneste grønnsakene du kan legge på tallerkenen din.

Hvitløk

Hvitløk finnes i nesten hvert eneste kjøkken i verden. Det tilfører ekstra god smak til mat, og det er et must for helsen din. Tidlige sivilisasjoner anerkjente verdien av å bekjempe infeksjoner. Hvitløk kan også bremse herding av arteriene, og det er bevis på at det hjelper til å senke blodtrykket.

Ingefær

Ingefær er en annen ingrediens mange vender seg til etter å ha blitt syk. Ingefær kan bidra til å redusere betennelse, noe som kan bidra til å redusere sår hals og inflammatoriske sykdommer. Ingefær kan hjelpe med kvalme også.

Spinat

Spinat er ikke bare rik på vitamin C, den er også fullpakket med mange antioksidanter og betakaroten, noe som begge kan styrke immunsystemene våre. I likhet med brokkoli er spinat sunnest når den tilberedes så lite som mulig, slik at den beholder næringsstoffene.

Yoghurt

Se etter yoghurt som har levende og aktive kulturer. Disse kulturene kan stimulere immunforsvaret ditt til å bekjempe sykdommer. Spis naturell yoghurt i stedet for den typen som er smaksatt og fylt med sukker. Du kan søte vanlig yoghurt selv med sunne frukter og en duskregn honning i stedet. Yoghurt kan også være en flott kilde til vitamin D, så prøv å velge merker forsterket med dette vitaminet. D-vitamin hjelper med å regulere immunforsvaret og antas å øke kroppens naturlige forsvar mot sykdommer.

Mandler

Når det gjelder å forhindre og bekjempe forkjølelse, har vitamin E en tendens til å komme i bakgrunnen av vitamin C. Imidlertid er denne kraftige antioksidanten nøkkelen til et sunt immunsystem. Det er et fettløselig vitamin, som betyr at det krever tilstedeværelse av fett for å bli absorbert riktig. Nøtter, for eksempel mandler, er fulle med vitaminet og har også sunt fett. Voksne trenger bare rundt 15 mg E-vitamin hver dag. En halv kopp servering av mandler, som er omtrent 46 hele, skallede mandler, gir rundt 100 prosent anbefalt daglig mengde.

Solsikkefrø

Solsikkefrø er fulle av næringsstoffer, inkludert fosfor, magnesium, og vitamin B-6 og E. E-vitamin er viktig for å regulere og opprettholde immunforsvarets funksjon. Andre matvarer med høye mengder vitamin E inkluderer avokado og mørke bladgrønnsaker. Solsikkefrø er også utrolig høyt på selen.

Gurkemeie

Du kjenner kanskje gurkemeie som en nøkkelingrediens i mange karriretter. Dette knallgule, bitre krydderet har også blitt brukt i årevis som en betennelsesdempende middel ved behandling av både slitasjegikt og revmatoid artritt. Forskning viser at høye konsentrasjoner av curcumin, som gir gurkemeie sin særegne farge, kan bidra til å redusere treningsindusert muskelskade.

Grønn te

Både grønn og svart te er fullpakket med flavonoider, en type antioksidant. Hvor grønn te virkelig utmerker seg er i nivåene av epigallocatechin gallate (EGCG), en annen kraftig antioksidant. Grønn te er også en god kilde til aminosyren L-teanin. L-teanin kan hjelpe til med produksjon av kimbekjempende forbindelser i T-cellene dine.

Kiwi

I likhet med papayaer er kiwi naturlig fulle av massevis av viktige næringsstoffer, inkludert folat, kalium, vitamin K og vitamin C. C-vitamin øker de hvite blodcellene for å bekjempe infeksjon, mens kiwis andre næringsstoffer holder resten av kroppen din til å fungere ordentlig.

Fjørfe

Når du er syk og rekker kyllingsuppe, er det mer enn bare placebo-effekten som får deg til å føle deg bedre. Suppen kan bidra til å senke betennelsen, noe som kan forbedre symptomene på forkjølelse. Fjærkre, for eksempel kylling og kalkun, inneholder høyt vitamin B-6. Omtrent 3 gram kalkun eller kyllingkjøtt inneholder nesten en tredjedel av den anbefalte daglige mengden B-6. Vitamin B-6 er en viktig aktør i mange av de kjemiske reaksjonene som skjer i kroppen. Det er også viktig for dannelsen av nye og sunne røde blodlegemer.

Skalldyr

Skalldyr er kanskje ikke det du tenker på for å øke immunforsvaret, men noen typer skalldyr er fullpakket med sink. Sink får ikke så mye oppmerksomhet som mange andre vitaminer og mineraler, men kroppene våre trenger det slik at immuncellene våre kan fungere som tiltenkt. Variasjoner av skalldyr som er høye på sink inkluderer:

 • østers
 • krabbe
 • hummer
 • blåskjell

Husk at du ikke vil ha mer enn den daglige anbefalte mengden sink i kostholdet ditt:

 • 11 mg for voksne menn
 • 8 mg for de fleste voksne kvinner

Relaterte artikler:

Hvordan opprettholde et godt immunforsvar

Dårlig immunforsvar stress

Om forfatteren

Legg inn kommentar

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OPPTIL 40% RABATT!

20-50% RABATT!