Hvordan motivere seg for trening ved å løpe mindre

Kan det være at du trener for mye? Lær mer om hvorfor og hvordan du kan få økt motivasjon for løping ved å trene mindre.

Opprettholde motivasjon for trening

Motivasjonen din for trening kan være helt avgjørende for din formutvikling som løper, og være det som avgjør om du trener eller ikke trener. Derfor er det viktig at du hele tiden jobber for å opprettholde motivasjonen for trening. Hvor mye du trener vil være viktig for din motivasjon, fordi for mye trening kan bidra til at du ofte er sliten, stiv og støl. Å trene for mye løping kan føre til at kroppen ikke greier å restituere tilstrekkelig mellom hver treningsøkt, som på sikt kan føre til en dårligere formutvikling og i verste fall skader. Når du ikke har den formutviklingen du kunne ha hatt, vil det igjen tære på motivasjonen din for å trene målrettet videre.

Hvor mye trening tåler du?

Du må finne ut hvor dine grenser går med tanke på hvor mye løpetrening du tåler, og holde deg godt innenfor disse grensene når du trener løping. Hvis du hele tiden driver på grensen med tanke på hvor mye trening du tåler, er det fort gjort at du at du trener for mye, og dermed får en dårligere formutvikling. Ta utgangspunkt i den treningsmengden du kan gjennomføre i løpet en uke, og ha en gradvis økning fra uke til uke. Å trene på en måte der du hele tiden har full kontroll på hvor mye du trener, uten at du sliter deg helt ut, vil være en mye mer motiverende måte å trene løping på.

Motivere seg for trening ved å redusere treningsmengden

Er du mye sliten og vedvarende stiv og støl i kroppen når du trener, er det tydelige tegn på at du kanskje trener for mye eller for hardt. Da bør du redusere på hvor mye du trener hver uke. Du trenger ikke kutte ut treningsøkter, men heller redusere mengden på alle treningsøkter du gjennomfører i løpet av en uke. Dermed kan du fortsette å trene løping med lav, moderat eller hard intensitet, uten at reduksjon i treningsmengden går ut over kvaliteten på treningen din. I tillegg til å redusere hvor mye du trener ukentlig, kan det også være aktuelt å gå redusere treningsmengden med 20-40 prosent hver tredje uke. Ved å ha perioder der du trener mye mindre, kan det gi deg økt overskudd, og bidra til at du blir mer motivert for trening.

Mindre trening kan gi økt motivasjon

Å trene mindre kan gi økt motivasjon, men skal ikke gå ut over kvaliteten på treningen. Som vi har vært inne på tidligere, skal du trene på samme med måte, men trene mindre løping med lav, moderat og hard intensitet. Lytt til kroppen og la den bestemme hvor mye trening du skal gjennomføre. Er du sliten fysisk og mentalt bør du ta noen ekstra hviledager, slik at du kommer deg ovenpå igjen. Å motivere seg for trening kan være krevende i perioder, noe som er helt normalt, og da er det viktig at du ikke presser på for hardt, men heller tar det litt roligere.

Relaterte artikler:

15 måter å holde motivasjonen for løping oppe

Sliter med motivasjon til å trene

Om forfatteren

Legg inn kommentar