Hvordan miste vekt fort

Få en best mulig start vektreduksjon med disse 12 diett- og treningstipsene. Lær hvordan man kan miste vekt fort.

Ikke hopp over frokosten

Å hoppe over frokosten vil ikke hjelpe deg å gå ned i vekt. Du kan gå glipp av viktige næringsstoffer, og du kan ende opp med å spise mer i løpet av dagen fordi du føler deg sulten.

Spis regelmessige måltider

Å spise til faste tider i løpet av dagen bidrar til å forbrenne kalorier raskere. Det reduserer også fristelsen til å spise mat med mye fett og sukker.

Spis mye frukt og grønt

Frukt og grønnsaker er lite kalorier og fett, og høy i fiber – 3 essensielle ingredienser for vellykket vekttap. De inneholder også rikelig med vitaminer og mineraler.

Bli mer aktiv

Å være aktiv er nøkkelen til å gå ned i vekt og holde den av. I tillegg til å gi mange helsemessige fordeler, kan trening bidra til å brenne av de overflødige kaloriene du ikke kan miste gjennom kostholdet alene.

Drikk mye vann

Noen ganger forveksler folk tørst med sult. Du kan ende opp med å innta ekstra kalorier når et glass vann virkelig er det du trenger.

Spis fiberrike matvarer

Mat som inneholder mye fiber kan bidra til å holde deg mett, noe som er perfekt for å gå ned i vekt. Fiber finnes kun i mat fra planter, som frukt og grønt, havre, grovt brød, brun ris og pasta, og bønner, erter og linser.

Les matetiketter

Å vite hvordan du leser matetiketter kan hjelpe deg med å velge sunnere alternativer. Bruk kaloriinformasjonen til å finne ut hvordan en bestemt matvare passer inn i ditt daglige kaloritillegg på vekttapsplanen.

Bruk en mindre tallerken

Å bruke mindre tallerkener kan hjelpe deg med å spise mindre porsjoner. Ved å bruke mindre tallerkener og boller kan du kanskje gradvis venne deg til å spise mindre porsjoner uten å bli sulten. Det tar omtrent 20 minutter for magen å fortelle hjernen at den er full, så spis sakte og slutt å spise før du føler deg mett.

Ikke forby mat

Ikke forby matvarer fra vekttapsplanen din, spesielt de du liker. Å forby mat vil bare få deg til å lengte mer etter dem. Det er ingen grunn til at du ikke kan nyte en og annen godbit så lenge du holder deg innenfor ditt daglige kaloriforbruk.

Ikke ha søppelmat i skapene

For å unngå fristelser bør du ikke ha søppelmat – som sjokolade, kjeks, potetgull og søte brus – hjemme. Velg heller sunne snacks, som frukt, usaltede riskaker, havrekaker, usaltet eller usøtet popcorn og fruktjuice.

Kutt ned på alkohol

Et standard glass vin kan inneholde like mange kalorier som en sjokoladebit. Over tid kan for mye drikke lett bidra til vektøkning.

Planlegge måltidene dine

Prøv å planlegge frokost, lunsj, middag og snacks for uken, og sørg for at du holder deg til kaloriinntaket. Du kan finne det nyttig å lage en ukentlig handleliste.

Relaterte artikler:

Treningsplan for å gå ned i vekt

Hvorfor er det vanskelig å gå ned i vekt

Referanser

Om forfatteren