Hvordan løping vil forandre ditt syn på trening

Lær mer om hvorfor løping kan få deg til å tenke helt nytt når det gjelder trening.

Løping er kanskje ikke det du tror det er

Det er ikke sikkert løping er som du tror. Du har sikkert hørt det mange ganger, hvor effektiv trening løpetrening kan være. Det kan hende at du har en oppfatning om at løping er et blodslit, og av den grunn har avstått eller trent mindre løping enn det du kanskje ville ha gjort. Ja, løping kan være en tøff treningsform, men mange av de som opplever det slik, trener mest sannsynlig feil. Hovedvekten av trening med løping skal være med lav intensitet, og trening med moderat til hard intensitet, skal ikke være hardere enn at løpere på alle nivå skal greie å gjennomføre det. Det er en myte at du skal trene løping til du stuper for at du skal ha best mulig treningseffekt. Det eneste du oppnår med det er en dårligere formutvikling, å kvele all motivasjon og i verste fall blir skadet. Når du først har kommet i gang med riktig løpetrening, kan det forandre ditt syn på trening for alltid. Du vil oppdage at løping er en av de beste treningsformene for å komme seg i toppform.

Hvorfor løping er en treningsform for alle

Glem myter om at du ikke kan trene løping hvis du er i elendig form, eller at du må trene til du stuper for å ha best mulig treningsutbytte. Glem utsagn som at du er for gammel eller for feit til å løpe, eller at løping er kjedelig. Hallo! Alle disse mytene baserer seg på mennesker som har hatt en eller flere dårlige opplevelser når det gjelder løping, og mest sannsynlig fordi de har trent feil. Mange løpere, nybegynnere som mer erfarne, kan ha en oppfatning om hva som må til for å ha best mulig effekt ut av løping, og ender opp med å trene for mye, for hardt, med mål om å komme i form på raskest mulig tid. Men det er ikke slik løpetrening fungerer. Det tar tid å bli god til å løpe, og treningen du gjennomfører må være i takt med hva kroppen din til enhver tid tåler av belastning. Løping er en treningsform for alle, fordi treningsmengde og intensitet alltid skal tilpasses formnivået til den enkelte. Om det betyr at du greier å gå og jogge 200 meter, så er det ditt utgangspunkt. Derfor er det å finne ditt formnivå det aller viktigste du gjør før du går i gang med treningen.

Hvorfor løping vil forandre sitt syn på trening

Når du har kommet i gang med løpetrening der du hele tiden trener med utgangspunkt i ditt formnivå. Når du trener variert med hovedvekt på trening med lav intensitet, og har en jevn og god formutvikling uten skader. Når du oppdager løping som en effektiv og hele tiden overkommelig treningsform, kan ditt syn på løping som trening være forandret for alltid. Du ser ikke lenger på løping som et blodslit, fordi du hele tiden tilpasser intensiteten ditt formnivå. Løping er ikke lenger kjedelig fordi du hele tiden har full kontroll på løpetreningen du gjennomfører. Løpetreningen er ikke lenger ensidig og monoton, men variert med tanke på hva du trener og med hvilken intensitet. Løpetrening er blitt motiverende fordi du har en jevn og god formutvikling, og gjennomfører det meste av løpetreningen med lav intensitet. Det vil være løping som forandrer ditt syn på trening, og være en viktig årsak til at du velger løping som din treningsform. Du vil oppleve oppturer og nedturer når du trener løping, men du vil alltid reise deg igjen å gå på igjen med ny giv. Løping har blitt en lidenskap, noe du ikke gjør fordi du må, men fordi du har lyst.

Relaterte artikler:

Hvordan bli en raskere løper

Hvordan løpe langt uten å bli sliten

Om forfatteren

Legg inn kommentar