Hvordan legge på seg

For noen mennesker kan det være like vanskelig å gå opp i vekt, som det er for andre å gå ned i vekt. Lær mer om hvordan du kan legge på deg på en sunn måte.

Men bare å legge til visse matvarer i kostholdet ditt, kan gjøre vektøkningsinnsatsen både sunn og mer effektiv. Det er mange deilig og sunn mat du kan spise.

Melk

Å drikke melk er en fin måte å tilsette protein i kostholdet ditt. Den inneholder både kasein og myseproteiner.

Ris

Ris er en god kilde til karbohydrater som er enkle å konsumere og fordøye. Noen typer ris inneholder imidlertid mye arsen.

Rødt kjøtt

Rødt kjøtt er en utmerket kilde til proteiner som vil hjelpe deg med å få muskler. Den inneholder leucin, en aminosyre som hjelper til med å stimulere muskelproteinsyntese. Jo fetere kjøttet er, desto flere kalorier tar du inn.

Stivelse

Sunn stivelse er en fin måte å få i seg viktige næringsstoffer og fiber, øke kaloriinntaket og øke muskelglykogenlagrene.

Fet fisk

Laks og annen fet fisk er en flott kilde til utrolig sunne omega-3 fettstoffer. De gir også protein av høy kvalitet som hjelper deg med å bygge muskler.

Proteintilskudd

Proteintilskudd er et enkelt og rimelig tillegg til kostholdet ditt for å hjelpe deg med å øke proteininntaket.

Tørket frukt

Tørket frukt er fullpakket med kalorier, sunne fibre og antioksidanter. Det er en enkel måte å tilsette næringsstoffer og kalorier i kostholdet ditt.

Fullkornsbrød

Fullkornsbrød kan være effektive for å gå opp i vekt, spesielt når de kombineres med en god proteinkilde.

Avokado

Avokado er full av sunne fettstoffer og næringsstoffer. De er allsidige og kan tilsettes i mange forskjellige måltider eller spises alene.

Energibarer

Hold deg til energibarer som har fullkorn og andre sunne ingredienser, som tørket frukt og nøtter.

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade er fullpakket med antioksidanter og andre næringsstoffer, sammen med mange kalorier som hjelper deg med å gå opp i vekt.

Ost

Ost er en veldig god proteinkilde og rik på sunt fett. Legg det til måltidene hvis du trenger en kalori- og smaksforbedring.

Egg

Egg er en av de beste matvarene for å bygge muskler. Det er ingen grense for antall du bør spise på en dag, og de er fulle av næringsstoffer.

Yoghurt

Fet yoghurt er en annen ingrediens som kan hjelpe deg med å tilsette sunt fett og protein i kostholdet ditt. Det er flott alene eller som en ingrediens som fungerer i mange retter.

Sunt fett og oljer

Det er viktig å inkludere sunt fett og oljer i kostholdet ditt, spesielt hvis du prøver å gå opp i vekt. Unngå bearbeidede vegetabilske oljer og hold deg til sunne oljer som oliven, avokado og kokosnøttolje.

Relaterte artikler:

Hvordan gå opp i vekt fortest mulig

Hvordan gå opp i vekt

Om forfatteren