HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Hvordan lage presskanne kaffe

Kaffe smaker deilig når den har blitt brygget i presskanne. Bryggetiden gir kaffen en rikere smak. Hvordan lage presskanne kaffe?

Selv om det er en relativt langsom bryggemetode, fungerer den fantastiske aromaen som en konstant påminnelse om at det er vel verdt å vente. Et presskanne lar kaffen brygge uten å bli utsatt for trykk eller kokeprosessen. Dette resulterer i en smak som er ganske annerledes enn espressomaskiner. Du kan også kontrollere mengden malt kaffe og vann du bruker, samt vanntemperatur, for å lage kaffe akkurat slik du liker det.

  • Tidsbruk: 4 minutter
  • Utstyr: Presskanne, malt kaffe, kokende vann

Mestre kunsten å brygge fersk kaffe ved bordet, noe som gir en rikere smak og deilig aroma for å glede gjestene dine. Følg disse syv enkle trinnene for å finne ut hvordan du kan lage kaffe i en stempel perfekt.

  • Forvarm presskannen. Fjern lokket og stemplet, og fyll glasset med kokende vann for å varme det opp.
  • Mal kaffebønnene dine til en middels grov konsistens. Når du lar kannen være varm, må la kaffebønnene dine ha en middels grov konsistens. Hvis kvernen er for fin, kan kaffen bli ekstrahert og gi bitter smak. Du kan også bruke ferdigmalt kaffe, men for en kopp aromatisk kaffe, bør du male bønnene selv.
  • Legg til riktig mål av kaffe i presskannen. Hell det varme vannet fra glasset og tilsett den nødvendige mengden malt kaffe – 70 g per liter eller en toppet teskje per kopp (ca. 240 ml).
  • Tilsett varmt, ikke kokende vann. Tilsett varmt, men ikke kokende vann. Å helle på vann som er for varmt, risikerer å brenne den malte kaffen, noe som vil gi en bitter smak til kaffebrygget ditt.
  • Sett lokket på og la det brygge. Når stempelet er trukket helt opp, plassere lokket på toppen av glassbeholderen. Vent i fire minutter slik at kaffen får trukket skikkelig inn.
  • Press kaffen kaffen forsiktig. Skyv stemplet sakte ned for å skille kaffegrut fra brygget ditt. Forsikre deg om at du ikke trykker på bunnen av presskannen. Dette kan også gi en bitter smak.

Hell i og servere den deilige ferske kaffen. Tilsett melk eller tilsett sukker om nødvendig.

Relaterte artikler:

Hvor mye koffein i kaffe

Kalorier i kaffe latte

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!