Hvordan kontrollere kaloriinntaket

Lær mer om hvordan du kan kontrollere kaloriinntaket når du trener løping, og hva du kan spise for å ha best mulig effekt ut av treningen.

De aller fleste av oss har en tendens til å spise for mye, og det å spise mindre i perioder kan være en fordel. Det synes å være fornuftig å gi kroppen en pause innimellom, fremfor å spise for mye. Når du trener mye og i perioder trener hardt, er du nødt til å ha et høyere inntak av kalorier. Du trenger å fylle opp glykogenlagrene, og gi kroppen det den trenger av sunt fett, proteiner, vitaminer og mineraler. Blodsukkernivået vil normalt komme opp igjen til normalt nivå med karbohydrater, og du må tenke nøye igjennom hva slags mat du spiser for å fylle opp glykogenlagrene. Styr unna alle søtholdige drikker, også juice, og begrense også inntaket av sukker gjennom vanlig mat. Spis mindre fett mat, og hold deg til flerummettet fett og begrense inntaket av mettet fett tilsvarende. Det er fornuftig å balansere matinntaket, det du får i deg av karbohydrater, proteiner og fett, med hvilke type trening du gjennomfører og hvor mye du trener.

Hvis du har behov for supplement, kan honning gjøre susen. Honning er lett fordøyelig og er rik på kalorier. Honning er også skånsomt for magen og vil ikke gi magetrøbbel når du trener løping. Når du bruker honning i tillegg til vanlig mat, så vil det i de fleste tilfeller være tilstrekkelig når du trener. Flytende glukose er et annet substitutt som kan fungere når du trener mye. De beste karbohydratene får du gjennom stivelsesholdig mat og korn. Utfordringen kan være at denne type mat kan føre til noe magetrøbbel, i hvert fall inntil du blir vant til å spise denne type mat.

Relaterte artikler:

Kosthold for løpere

5 tips for å legge om kostholdet

Om forfatteren

Legg inn kommentar