Hvordan klare å trene om morgenen

Lær mer om hvordan du skal komme i gang med trening om morgenen.

Trene om morgenen

Trening om morgenen kan være både effektivt og forfriskende i en ellers travel hverdag. Du frigjør tid om ettermiddagen og kan trene i fred og ro uten forstyrrelser. Men det å komme seg opp 1-2 timer før du pleier om morgenen kan være en utfordring for mange, men med litt planlegging og motivasjon kan du greie det.

Hvordan komme i gang med trening om morgenen

Når du har bestemt deg for å begynne å trene om morgenen, kan du starte med å planlegge hvordan du skal gjennomføre det. Alle forberedelser du har gjort i forkant vil gjøre det enklere for deg å komme i gang med trening om morgenen. Alt fra å legge frem treningstøy kvelden før til hvor ofte og hva du skal trene om morgenen.

Beregne god tid når du skal trene om morgenen

Beregne deg god tid om morgenen slik at du slipper å stresse med at du må inn igjen før alle står opp. Still klokka slik at du får litt tid før du skal ut og trene. Kanskje rekker du en kaffekopp, noe som kan gjøre underverker før du legger ut på en treningstur om morgenen.

Hvor ofte du bør trene om morgenen

Har du aldri trent om morgenen, bør du starte med 1 dag i uka. Å ha ambisjoner om å gjennomføre all trening om morgenen er vel og bra, men faren for at det blir for tøft er overhengende. Ved å starte i det små får du testet ut hvordan det er å trene om morgenen.

Med hvilken intensitet skal du trene med om morgenen

Det kan være smart å ikke trene med for hard intensitet om morgenen. Trener du løping og skal gjennomføre harde intervaller om morgenen, vil det bli for tøft for de aller fleste. Vent heller med å trene med høyere intensitet om morgenen til du har blitt en dreven morgenløper. Inntil da bør du gjennomføre lett trening med lav intensitet om morgenen.

Gjør trening om morgenen til en rutine

Starte med en trening om morgenen i uka, og ha som mål å øke antall dager du trener om morgenen. Trene om morgenen til det blir en innarbeidet rutine. Etter hvert vil det bli enklere og enklere å trene om morgenen, og du kan starte med å trene noe mer med høyere intensitet. Når du har blitt en rutinert morgentrimmer, kan det hende at du ønsker å gjennomføre all trening om morgenen.

Relaterte artikler:

Trene om morgenen eller kvelden

Trene før frokost for økt fettforbrenning

Om forfatteren

Legg inn kommentar