HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Hvordan gå ned i vekt raskt og effektivt med løping

Hvordan gå ned i vekt raskt og effektivt med løping. Lær hvordan du kan gjennomføre variert løpetrening for å gå raskt og effektivt ned i vekt.

Ned i vekt med løping

Ønsker du å gå ned i vekt raskt og effektivt, kan løping være treningsformen for deg. Trener du variert løping med vekslende intensitet, kan det være ett bidrag som får deg raskt ned i vekt.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan trene løping for å gå ned i vekt raskt og effektivt.

Variert løpetrening for å gå ned i vekt raskt og effektivt

Variert trening er viktig for at du skal gå raskt ned i vekt med løping. Mange nybegynnere som ønsker å gå ned i vekt løper den samme runden med samme intensitet uke etter uke. Dette er vel og bra, men ganske raskt vil kroppen venne seg til denne belastningen, og du kan oppleve at formstigningen uteblir og du stagnerer. Når kroppen venner seg til denne samme belastningen over tid, vil det også påvirke forbrenningen din. Du oppnår ikke samme forbrenning ved å trene med samme belastning over tid, som når du varierer løpetreningen med lav, moderat og hard intensitet.

Variere mellom å trene i kupert terreng, og veksle mellom å trene med lav, moderat og hard intensitet. Denne måten å trene på vil tvinge kroppen til å bruke mer energi, som igjen vil bidra til at du øker forbrenningen.

Trene løping regelmessig for å gå ned i vekt raskt og effektivt

Hvor ofte du trener løping hver uke kan ha en betydning for hvor mye du forbrenner. Mange løpere trener 2-3 ganger hver uke, og det kan være for lite for å opprettholde en høy forbrenning. Gå heller ned på hvor lenge du trener hver økt, og tren heller flere økter.

Hyppigere treningsøkter vil bidra til at du holder forbrenningen oppe, og du vil forbrenne flere kalorier. Kontinuitet i løpetreningen kan også forebygge skader og gjøre deg til en raskere og bedre løper.

Løping vil ikke øke forbrenningen din gjennom en hel dag. Derfor, for å opprettholde eller gå ned i vekt, bør du som nevnt løpe ofte. Det har blitt anbefalt minst 75 minutters intens aktivitet hver uke. Du bør løpe minst 180 minutter hver uke, for enda bedre effekt. Fordele denne tiden gjennom hele uka, helst hver dag. Du kan løpe mellom 15-30 minutter hver dag for best mulig effekt på forbrenningen.

Hvordan trene løping for å gå raskt og effektiv ned vekt

Som vi har vært inne på tidligere bør du variere hvordan du trener løping, hvilket terreng du trener i og med hvilken intensitet, for å gå raskt og effektivt ned i vekt. Veksle mellom rolige løpeturer med lav intensitet, intervalltrening,  motbakketrening og langturer for å oppnå den ønskede effekten.

Trene intervall for å gå raskt og effektiv ned i vekt

Intervalltrening kan være en effektiv måte å gå raskt ned i vekt når du trener løping. For nybegynnere kan det være smart å starte med kortintervall, fordi dette er intervalltrening du kan gjennomføre på relativt kort tid, og belastningen vil da være mindre enn hvis du trener lenger intervaller. Dette er faktorer som er viktige for å bygge motivasjon for å trene løping med høyere intensitet. Dersom du har en bane du kan trene intervall på, kan det være lurt å benytte seg av den når du skal trene kortintervall. På en løpebane er det enkelt å trene intervall etter distanse, det er flatt og du oppnår høyere fart når du trener på bane. Dersom banen har kunstdekke, kan dette underlaget virke støtabsorberende og er mer skånsomt å løpe på, og kan bidra til å redusere risikoen for skader.

Veksle mellom å løpe intervaller med en lengde på alt fra 60-400 meter. Ha som mål å gjennomføre intervallene progressivt, ved at du øker intensiteten innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste. Jo kortere intervallet er, jo høyere intensitet og kortere pauser. Måten du varierer kortintervalltreningen på vil bidra til høyere forbrenning for å gå raskt og effektivt ned i vekt.

Motbakketrening for å gå raskt og effektivt ned i vekt

Motbakketrening, i likhet med intervalltrening på flatmark, bør gjennomføres med korte intervaller med høy intensitet. Ta utgangspunkt i en bakke med 5-7 graders stigning, og gjennomføre intervaller med en lengde på 30-60 meter. Rolig jogg ned igjen som pause mellom hvert intervall. Dette er effektivt trening som kan gjøre at du går raskt ned i vekt fordi du ofte kommer opp i høy puls rundt terskel. Videre må du bruke mer kraft og energi når du løper i motbakker, noe som også kan bidra til økt fettforbrenning. Også med bakkeintervaller bør du ha som målsetning å løpe progressivt, ved at du øker farten gradvis gjennom hele intervallet.

Langturer for å gå raskt og effektivt ned i vekt

Langturer er noe av den mest effektive løpetrening du kan gjennomføre for å gå raskt ned i vekt. Langturene øker fettforbrenningen din bidrar at kroppen blir mer energieffektiv både med tanke på lagring og forbrenning av glykogen, som er kroppens drivstoff. Når du løper langt tømmes glykogenlagrene gradvis, og du går over til å forbrenne mer fett.

De rolige langturene er med på å bygge både din fysiske og mentale kapasitet. Å løpe langt utfordrer din fysiske kapasitet ved belastningen det er for beina å løpe i flere timer. Denne treningen er en tilvenning for muskulaturen, slik at den gradvis tåler mer og mer.

Å løpe langturer er også en fin øvelse i å takle mentalt det er å løpe langt. Du må ha fokus over en lengre periode, ikke minst i forhold til å ta det rolig på disse turene. Å løpe lenge kan av og til også være en prøve for din tålmodighet. Ha en gradvis økning i lengde på langturer, ut ifra eget formnivå.

Hvordan gå ned i vekt raskt og effektivt med løping

Løping kan være treningsformen som bidrar til at du går ned i vekt raskt og effektivt. Det forutsetter at du trener variert løping med vekslende intensitet. Variasjonen gjør at kroppen hele tiden må omstille seg, slik at forbrenningen alltid vil være høy når du trener. Intervalltrening kan bidra til at forbrenningen er høy også etter at du har gjennomført trening.

Relaterte artikler:

Ned i vekt med løping

Løpetrening for å gå ned i vekt

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!