SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO, TIL FJELLSTØVLER


HØSTKUPP!

Hvordan gå ned i vekt med et sunt kosthold

Hvordan gå ned i vekt med et sunt kosthold. Lær mer om hvordan du kan gå ned i vekt med et sunnere kosthold, og hvilke grep du kan ta for å få til dette.

Hvordan gå ned i vekt med et sunt kosthold

Regnestykket er enkelt. Når inntaket av kalorier er mindre enn det du forbrenner, kan det føre til en vektreduksjon. Men dette kan være en krevende øvelse, fordi kroppen alltid vil prøve å opprettholde eksisterende inntak av næring. Derfor vil det være en krevende å opprettholde vekten når du først har gått ned. Med enkle grep kan du holde deg i aktivitet for å opprettholde ønsket vekt.

Lær mer om hvordan du kan gå ned i vekt med et sunt kosthold, og hva du kan gjøre for å opprettholde vekten du ønsker.

Hvordan gå ned i vekt med et sunt og balansert kosthold

Dersom du ønsker å gå ned i vekt med et sunt kosthold, bør du kartlegge hva du spiser. Skriv ned alt det du spiser i løpet av en uke, for å se om det er områder der du kan finne andre alternativer. Vær spesielt oppmerksom på hva du har i deg av søte drikker. Hvis du drikker brus, juice, saft eller andre søte drikker, bør du redusere inntaket av dette, og aller helst kutte det helt ut. Avhengig av hvor mye du drikker, er det ikke usannsynlig at dette på sikt vil føre til en vektreduksjon. Spis grønnsaker hver dag. Kjøp inn frosne grønnsaker og stek disse i pannen. Fyll på med friske grønnsaker. Krydre etter smak. Start hver dag med stekte grønnsaker, og du vil få i deg viktige mineraler, vitaminer, fiber, proteiner og karbohydrater. Grønnsakene skal erstatte det du spiser vanligvis, men i komme i tillegg til alt annet du spiser. Å spise grønnsaker hver dag kan bidra til at du går ned i vekt. Spis frukt og bær. Ha en sunn snacks med frukt og bær i stedet for mer usunne alternativer. Frukt og bær kan stille mye av søtsuget, og du får i tillegg masse vitaminer, antioksidanter og mineraler.

Hvordan opprettholde vekten med lett trening

Hvis du i tillegg til et sunt og balansert kosthold gjennomfører lett trening, vil det gjøre det mye enklere for deg å opprettholde vektbalansen du ønsker. Synes du det er krevende å jogge eller løpe, kan du gå turer som trening. 30 minutter lett fysisk aktivitet hver dag kan være nok.

Hvordan gå ned i vekt med et sunt kosthold

Å gå ned i vekt med et sunt kosthold betyr ikke at du skal kutte ut alt usunt, men heller at du skal spise med måte. I tillegg til å spise vanlig kan du spise mer grønnsaker, og kutte ut søte drikker. Da er du allerede langt på vei til et sunnere kosthold.

Relaterte artikler:

Hvordan gå ned i vekt uten trening

Effektiv trening for å gå ned i vekt

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTKUPP!

Av Spurt

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!