Hvordan gå lange turer

Hvordan gå lange turer. Lær mer om hvordan du skal langturer, og hvordan en gradvis økning i hvor langt du går vil gi deg best mulig formutvikling.

Hvorfor og hvordan gå lange turer

Å gå lange turer med lav intensitet kan øke fettforbrenningen din, og være effektiv trening for å komme i form eller gå ned i vekt. Hva du skal gjøre for å gå lange turer er ikke vanskelig. Mye handler om øke lengden på hvor langt du går gradvis, hele tiden med utgangspunkt i eget formnivå.

Hvordan gå lange turer med utgangspunkt i ditt formnivå

Ta utgangspunkt i hvor langt du går nå, og ha en gradvis økning i hvor lange turer du går. Hvor lange turer du går må ses i sammenheng med den totale lengden på gåturene dine i løpet av en uke. Går du utelukkende rolige gåturer, er dette vanligvis ikke noe problem, siden belastningen er lav. Hvor mye du skal øke lengden på gåturene vil variere individuelt. Du må lytte til kroppen for å avgjøre hvor mye som er nok for deg. Er du mye sliten kan du ha sammenheng med at du trener for mye, og du bør vurdere å gå ned på treningsmengden.

Kortere gåturer med høyere intensitet

Gjennomfører du gåturer med høyere intensitet, vil det kreve lenger restitusjon. Går du lange turer med høy intensitet, kan det bety at du må gå ned på hvor mye du går tur, slik at kroppen får tid til å restituere. Hvis målet ditt er å gå langturer kan det derfor være smart å gjennomføre disse med lav intensitet, og i stedet gjennomføre kortere gåturer med høyere intensitet. Da får variasjon mellom gå turer med vekslende intensitet, noe som er bra for din formutvikling.

Hvordan gå lange turer

Ha en gradvis økning i hvor lange turer du går, og ha alltid i bakhodet den totale treningstiden du har med å gå turer, slik at du unngår å trene for mye. Lytt til kroppen og la den avgjøre når du bør restituere.

Relaterte artikler:

Gå tur som trening

Gå deg slank

Om forfatteren

Legg inn kommentar