Hvordan forebygge belastningsskader

0
24
Hvordan forebygge belastningsskader
Foto: Joau Luis - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!

Nesten ingenting ødelegger treningsrutinen raskere enn en treningsskade – enten det er en forstuet ankel, strukket muskel eller revet leddbånd. Lær mer om hvordan du skal forebygge belastningsskader.

Start alltid med en solid oppvarming før hver treningsøkt, og fokusere på bevegelsesområdet og styrke bevegelser for alle leddene dine, spesielt de som er utsatt for skade (tenk knær og ankler). Og hvis du finner deg selv i å løpe med eller annen form for treningsskade, kan spesifikke, milde øvelser og tøyninger hjelpe deg å helbrede raskere.

Forebygge belastningsskader før de oppstår

En av de beste måtene å forhindre treningsskader er å varme opp på forhånd. Det er lett å overse disse første viktige fem til ti minuttene, men de kan redde deg fra langvarige skader. Når muskler er løsere og varmere, går risikoen for skade ned. Oppvarming får blodet til å strømme, noe som øker kroppstemperaturen din. Muskler som er varme og ledd som ikke er stive, er klare til å ta på seg den mer anstrengende aktiviteten som å løpe, løfte og hoppe.

Tenk på musklene dine som gummistrikk som har vært i fryseren; Du tar ikke bare en ut og strekker den til det ytterste med en gang. På samme måte må du gi kroppen din tid til å akklimatisere seg til trening.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

TACTICAL WEEK!

OPPTIL 40% RABATT!

Forebygge knesmerter

Knærne er sårbare ledd, og mens ulykker kan skje med hvem som helst, kan du drastisk redusere sjansen for skade ved å tøye og styrke musklene som omgir og støtter knærne.

Knesmerter som ikke er forårsaket av en akutt skade eller overbelastning, kan ofte spores tilbake til muskelsvakhet eller stram muskulatur. Når muskler som quads, hamstrings, legger eller setemuskler er for stive, svake eller ubalanserte, kan de trekke i kneleddet eller påvirke bevegelsen din på måter som kan bidra til smerte.

Eller kanskje du trenger å avverge patellofemoral syndrom, mer kjent som løperekne, som kan forårsake smerter under kneskålen som forverres av å løpe, gå ned trapper eller sitte med bøyde knær i lange perioder. Det oppstår når kneskålen gnir seg mot andre deler av kneet det ikke skal, forårsaker smerte.

Stopp ankelforstuvninger før de skjer

Enten det er et resultat av et øyeblikk i Zumba-klassen eller et feiltrinn på tredemøllen, hvis du vrir ankelen for langt eller i feil retning, kan det føre til forstuing. En ankelforstuvning oppstår når de sterke leddbåndene som støtter ankelen strekker seg utenfor grensene og rives, og kan variere fra mild til alvorlig, avhengig av hvor mye skade som er gjort.

Selv om du ikke kan unngå enhver ulykke, er det noen få ting du kan gjøre for å forhindre forstuinger. Hold deg våken når du løper ute på ujevnt terreng eller over fortauskanter og hull, eller spill der det trygt og se etter asfalterte, til og med gangveier.

Og når det kommer til treningsøktene, selv om du er i sonen, må du alltid være oppmerksom på omgivelsene og hvor du går – du vil ikke snuble over noe. I tillegg kan bevegelser som styrker anklene begrense alvorlighetsgraden hvis du faller.

Relaterte artikler:

Forebygge beinhinnebetennelse

Generell og spesiell oppvarming

Annonse fra MILRAB

SOMMERSALG!

200+ TILBUD!