20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

Hvordan forbrenner kroppen fett

Hva skjer med kroppsfett når du går ned i vekt? Svetter du det ut, tisser det ut eller puster det ut? Svaret er ja på alle spørsmålene.

Hvordan forbrenner kroppen fett?

Hva skjer med kroppsfett når du går ned i vekt? Svetter du det ut, tisser det ut eller puster ut? Svaret er ja på alle spørsmålene. Hvordan i all verden skjer dette? Det hjelper å forstå at kroppene våre er designet for å lagre overflødig energi i fettceller. Hvis du har noen ekstra kilo, betyr det at du får i deg mer energi (kalorier er enheter av energi) enn du bruker. Den ekstra energien lagres i fettvev rundt kroppen din i form av triglyserider. Mindre mengder energi lagres i leveren og musklene som glykogen.

Hvordan bruker kroppen din energi?

Kroppen bruker energi på flere måter enn du kanskje tror:

  • Når du hviler. Hjertet ditt trenger energi til å pumpe, til lungene dine, for å puste og for å få hjernen din til å tenke. (Det er din basale metabolisme.)
  • Når du er aktiv. Musklene dine trenger energi enten du bare reiser deg fra en stol eller løper et maraton.
  • Når du spiser. Fordøyelsessystemet ditt trenger energi for å bryte ned og lagre mat.

Hva skjer med kroppsfett når du slanker deg?

Når du slanker deg, får du inn færre kalorier enn kroppen trenger. På grunn av dette underskuddet, bruker kroppen din fettreserver som energi. Kroppen din må bruke fettforekomster gjennom en serie kompliserte metabolske veier. Biproduktene av fettmetabolismen forlater kroppen din:

  • Som vann gjennom huden din (når du svetter) og nyrene dine (når du tisser).
  • Som karbondioksid gjennom lungene (når du puster ut).

I mellomtiden frigjør fettfordeling energi for biologiske funksjoner og fysisk aktivitet. Det genererer også varme, som holder kroppstemperatur normal.

Hva skjer med kroppsfett når du trener?

Musklene dine forbrenner først gjennom lagret glykogen for energi. Etter 60-90 minutter med aerob trening, begynner kroppen din å forbrenne hovedsakelig fett. Hvis du trener med hard intensitet, tar dette omtrent en time. Eksperter anbefaler minst 30 minutter med utholdenhetstrening to til tre ganger i uken. De anbefaler også vektløfting og motstandstrening. Å øke muskelmassen kan hjelpe deg med å forbrenne flere kalorier og øke den grunnleggende metabolske hastigheten. Trening øker også utåndingen, slik at mer CO2 forlater kroppen din når du trener.

Relaterte artikler:

Mat med umettet fett

Hva gjør mettet fett med kroppen

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!