Hvordan forbrenne magefett

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Magefett gjør mer enn at klærne dine føles stramme. Det kan være skadelig. Lær mer om hvordan du kan forbrenne magefett.

Hvordan forbrenne magefett?

Denne typen fett – referert til som visceralt fett – er en viktig risikofaktor for diabetes type 2, hjertesykdommer og andre forhold. Mange helseorganisasjoner bruker kroppsmasseindeks (BMI) for å klassifisere vekt og forutsi risikoen for metabolsk sykdom. Dette kan imidlertid være misvisende, ettersom mennesker med overflødig magefett har en økt risiko selv om de ser tynne ut. Selv om det kan være vanskelig å miste fett fra dette området, er det flere ting du kan gjøre for å redusere overflødig bukfett.

Her får du noen effektive tips for å redusere magefett, støttet av vitenskapelige studier.

Spis rikelig med løselig fiber

Løselig fiber kan hjelpe deg å gå ned i vekt ved å øke mettheten og redusere kaloriopptaket. Prøv å ha med rikelig med fiberrike matvarer i kostholdet ditt.

Unngå mat som inneholder transfett

Noen studier har koblet et høyt inntak av transfett til økt magefett. Uansett om du prøver å gå ned i vekt, er det en god idé å begrense inntaket av transfett.

Ikke drikk for mye alkohol

For høyt alkoholinntak har vært assosiert med økt magefett. Hvis du trenger å redusere midjen din, kan du vurdere å drikke alkohol med måte eller avstå helt.

Ha et proteinrikt kosthold

Mat med høyt proteininnhold, som fisk, magert kjøtt og bønner, er ideelt hvis du prøver å fjerne ekstra kilo rundt midjen.

Redusere stressnivået

Stress kan fremme fettøkning rundt midjen. Å minimere stress bør være en av prioriteringene dine hvis du prøver å gå ned i vekt.

Ikke spis mye sukkerholdig mat

Overdreven sukkerinntak er en viktig årsak til vektøkning hos mange mennesker. Begrens inntaket av godteri og bearbeidet mat med høyt tilsatt sukker.

Gjennomføre aerob trening

Aerob trening er en effektiv vekttapsmetode. Studier antyder at det er spesielt effektivt for å slanke midjen din.

Kutt ned på karbohydrater – spesielt raffinerte karbohydrater

Et høyt inntak av raffinerte karbohydrater er assosiert med for mye magefett. Vurdere å redusere karboinntaket eller erstatte raffinerte karbohydrater i kostholdet ditt med sunne karbohydrater, for eksempel fullkorn, belgfrukter eller grønnsaker.

Bytt ut noe av fettet med kokosnøttolje

Studier antyder at bruk av kokosnøttolje i stedet for andre matoljer kan bidra til å redusere magefettet.

Trene styrke

Styrketrening kan være en viktig vekttapstrategi og kan bidra til å redusere magefettet. Studier antyder at det er enda mer effektivt i kombinasjon med aerob trening.

Unngå sukkersøtede drikker

Å unngå alle flytende sukkerformer, som sukkersøtede drikker, er veldig viktig hvis du prøver å bli kvitt magefettet.

Få god nok søvn

Søvnmangel er knyttet til økt risiko for vektøkning. Å få nok søvn av høy kvalitet bør være en av hovedprioriteringene dine hvis du planlegger å gå ned i vekt og forbedre helsen din.

Spor matinntaket og treningen

Som et generelt råd om vekttap er det alltid en god idé å følge med på hva du spiser. Å føre en matdagbok eller bruke en online food tracker er to av de mest populære måtene å gjøre dette på.

Spis fet fisk hver uke

Å spise fet fisk eller ta omega-3 tilskudd kan forbedre din generelle helse. Noen bevis tyder også på at det kan redusere magefett hos personer med fet leversykdom.

Legg eplecidereddik til kostholdet ditt

Eplecidereddik kan hjelpe deg å gå ned i vekt.

Spis probiotisk mat eller ta et probiotisk tilskudd

Å ta probiotiske tilskudd kan bidra til å fremme et sunt fordøyelsessystem. Studier antyder også at gunstige tarmbakterier kan bidra til å fremme vekttap.

Prøv periodisk faste

Periodisk faste er et spisemønster som veksler mellom perioder med spising og faste. Studier antyder at det kan være en av de mest effektive måtene å gå ned i vekt og kvitte seg med magefett.

Drikk grønn te

Å drikke grønn te regelmessig har vært knyttet til vekttap, selv om det sannsynligvis ikke er like effektivt på egen hånd og best kombinert med trening.

Endre livsstilen din og prøv forskjellige metoder

Å gå ned i vekt og holde den av er vanskelig, med mindre du endrer kostholdsvanene og livsstilen din permanent.

Relaterte artikler:

Øke forbrenningen kosttilskudd

Hvordan få høy forbrenning

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar