20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

Hvordan få motivasjon til skole

For å lykkes på skolen må du hele tiden gjøre ditt beste. Lær mer om hvordan du skal få motivasjon til skole.

Hvordan få motivasjon til skole

For å lykkes i grunnskolen, på videregående skole og høyskole, må du gjøre ditt beste til enhver tid. Men noen ganger er det vanskelig å være motivert, selv når du virkelig bryr deg om arbeidet du gjør. Her er fem måter som gir motivasjon og holder deg på rett vei.

Fokusere på aktiviteter med stor innvirkning

Nøkkelen til suksess på skolen er å holde fokus på det du til enhver tid skal gjøre. Lag en liste for å få en oversikt over arbeidsmengden før du starter. Deretter lager du en plan. Selv om det er fristende å gjøre de enkleste oppgavene først, er oppgavene som tar mer tid og krefter for å utføre, de du sannsynligvis vil lære mest av.

Selv om alle oppgaver er viktige, er du nødt til å prioritere. For å bestemme hva prioriteringene dine er, rangerer du oppgavene dine i den rekkefølgen de er viktige. Omorganiser deretter tiden, og bruk mer energi på oppgavene som har størst innvirkning på karakterene dine. Når du fullfører hver oppgave, kan du tenke på det som et nytt delmål på vei til suksess.

Du kan håndtere ethvert prosjekt som små delmål.

Lag nye utfordringer

Hvis du endrer tilnærmingen din, kan det gi deg mer motivasjon for hva du gjør. Hvis du har fått en oppgave som ligner på en du har gjort tidligere, kan du tenke på det på en annen måte. Hvis du skrev et essay for en kreativ skriveoppgave i fjor, kan du prøve et dikt denne gangen. For bokrapporter velger du en historiebok i stedet for en annen biografi.

Sett deg realistiske mål

Hvis du har problemer med å skrive en oppgave på mange sider, fordi det virker som en alt for stor jobb, ikke ha ensidig fokus på sluttproduktet. Bryt ned oppgaven i delmål, og vurdere hver del av oppgaven din individuelt. Du kan håndtere ethvert prosjekt i små deler.

Finn et sosialt nettverk der du kan få støtte

Lag en gruppe mennesker rundt deg som vil hjelpe deg å lykkes. Mentorer kan være lærere, venner eller familie som kan gi deg veiledning og hjelpe deg med å utvikle nye ferdigheter. Rådgivere kan hjelpe deg med å planlegge fremover. Du kan også nå ut til venner og jevnaldrende som kan motivere deg ved å lytte og dele ideer.

Erkjenne prestasjonene dine

Gi deg selv en rask belønning når du fullfører en oppgave. Løpe en tur, gå på sosiale medier, les nyheter eller ta en matbit. Alt etter hva som fungerer for deg. Gå videre til neste prosjekt. Aldri gi opp, aldri!

Relaterte artikler:

Hva er indre motivasjon

Din nøkkel til suksess: Motivasjon

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!