Hvordan få i seg nok protein

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Proteiner er viktig for helsen, og anbefalt daglig inntak er omtrent 50 gram. Men hvordan få i seg nok protein når du spiser?

Hvordan få i seg nok protein?

Noen forskere mener at mange mennesker bør spise betydelig mer protein enn denne mengden. Et høyt proteininntak kan hjelpe med vekttap, øke muskelmassen og forbedre helsen, for å nevne noen fordeler.

Her er noen enkle måter du kan få i deg nok protein.

Spis proteinet først

Når du spiser et måltid, må du spise proteinkilden først, spesielt før du kommer stivelsesholdige matvarer. Protein øker produksjonen av PYY, et tarmhormon som får deg til å føle deg mettog fornøyd. Å spise protein først ved måltider kan hjelpe deg med å regulere blodsukkeret og insulinnivået fra å stige for høyt.

Ost som snacks

Snacks er en god måte å få ekstra protein i kostholdet ditt, så lenge du velger de riktige typene. Velg ost til snacks, som er rik på proteiner og kalsium, og kan også forbedre hjertets helse.

Bytt ut kornblanding med egg

Mange kornblandinger kornprodukter har lite i protein, inkludert ristet brød, bagels og frokostblandinger. Å bytte kornblanding med egg øker proteininntaket, gjør at du føler deg mer mett som hjelper deg med å spise færre kalorier.

Topp maten med hakkede mandler

Mandler er utrolig sunne. De er høy i magnesium, fiber og hjerte-sunt enumettet fett, og har lite fordøyelige karbohydrater. Mandler inneholder mange næringsstoffer og kan øke proteininnholdet i et måltid eller mellommåltid.

Velg gresk yoghurt

Gresk yoghurt er en allsidig, proteinrik mat. En servering på 240 gram gir 17–20 gram protein, avhengig av merke. Dette er omtrent det dobbelte av mengden i tradisjonell yoghurt. Gresk yoghurt inneholder dobbelt så mye protein som tradisjonell yoghurt og kan spises alene eller tilsettes andre matvarer.

Legg proteinrik mat til salaten din

Salater er fulle med grønnsaker som gir vitaminer, mineraler og antioksidanter som beskytter deg mot sykdom. Å fylle salaten din med kylling, ost, fisk eller belgfrukter vil hjelpe deg å dekke proteinbehovet ditt, og holde deg mett og fornøyd.

Ha med en proteinrik mat til hvert måltid

Når det gjelder protein, er det ikke bare den totale mengden du tar inn hver dag som betyr noe. Å få nok protein til hvert måltid er også viktig. Ha med en proteinrik mat til hvert måltid for å få det du trenger for å føle deg mett og opprettholde muskelmasse.

Velg magrere kjøtt

Å velge kjøttpålegg med mindre fett og øke porsjonsstørrelsene noe, kan øke proteininnholdet i måltidet betydelig. Dette kan være er en enkel måte å øke proteininntaket ditt på.

Unn deg cottage cheese når som helst

Cottage cheese er en velsmakende ost som også er veldig proteinrik. En servering på en kopp (225 gram) inneholder 25 gram protein og 220 kalorier. Cottage cheese er en allsidig mat med høyt protein som gjør at du føler deg mett og kan bidra til å forbedre kroppssammensetningen.

Spis hermetisk fisk

Hermetisk fisk er en fantastisk måte å øke proteininntaket på. Hermetisk fisk er en praktisk kilde til protein av høy kvalitet og fordelaktige omega-3 fettsyrer.

Relaterte artikler:

Hvor mye protein trenger man for å bygge muskler

Hvorfor er proteiner viktig

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar