20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Hvordan få baby til å sove hele natten

Å gå lange perioder uten søvn kan tære på de mest standhaftige foreldre. Hvordan få babyen til å sove hele natten?

Hjertet ditt kan svulme av kjærlighet når du ser babyen din sove. Han eller hun ser så søt og uskyldig ut. Hjertet ditt kan imidlertid rase når du i lange perioder er oppe hele natten, og lurer på om babyen noen gang kommer til å sove en hel natt. Du kan lette stresset og få bedre søvn ved å forstå hvilke deler av søvnrutinen til babyen du kan faktisk kan gjøre noe med.

Forstå babyens søvnbehov

I løpet av de første to månedene overstyrer den nyfødte sitt behov for å spise behovet for å sove. Babyen kan ha et behov for å spise så ofte som hver 2. time hvis du ammer, og muligens litt sjeldnere hvis du gir morsmelkerstatning. Babyen din kan sove fra 10 til 18 timer om dagen, noen ganger i 3 til 4 timer av gangen. Men babyer vet ikke forskjellen mellom dag og natt. Så de sover uten hensyn til hva klokka er. Det betyr at babyens våkne tid kan være egentlig når som helst på døgnet.

Etter 3 til 6 måneder er mange babyer i stand til å sove 6 timer i strekk. Men akkurat når du tror at babyen din har kommet inn i en god rutine – vanligvis mellom 6 og 9 måneder – kan normale utviklingsstadier igjen endre dette.

Sett opp en leggerutine

En studie av 405 mødre – med spedbarn mellom 7 måneder og 36 måneder gamle – viste at babyer som fulgte en rutine for leggetid, sovnet lettere, sov bedre og våknet mindre om natten. Noen foreldre starter babyens leggerutine så tidlig som etter 6 til 8 uker etter de er født. Babyens rutine kan være en hvilken som helst kombinasjon av vanlige aktiviteter for leggetid. Nøklene til suksess:

  • Vær aktiv på dagtid og roe ned når kvelden nærmer seg. Dette forhindrer at babyen blir for spent rett før leggetid og trøtt av dagens aktiviteter.
  • Gjør de samme aktivitetene og i samme rekkefølge.
  • Gjør hver aktivitet rolig og fredelig, spesielt mot slutten av dagen.
  • Mange babyer liker å bade rett før leggetid, noe som beroliger dem.
  • Spar babyens favorittaktivitet til sist, og gjør det på soverommet. Dette vil hjelpe babyen med å se frem til leggetid og knytte soveplassen til ting hun liker å gjøre.
  • Gjør forholdene om natten på babyens soverom konsistente. Hvis han eller hun våkner midt på natten, skal lydene og lysene i rommet være de samme som da barnet sovnet.

Relaterte artikler:

Når slutter barn å sove på dagen

Hvordan sovne fort

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!