50%

FØRJULSKUPP DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV!

 

I RABATT PÅ ALT DU TRENGER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

Rav Kiby Roundneck Ms er en sporty og elegant ullgenser i 100% ull.

ULVANG Rav Kiby Roundneck Ms

ULVANG

Rav Kiby Ws

ULVANG

Rav Kiby Ws

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

799,-

949,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

1 199,-

789,-

1 300,-

Du sparer 400,-

39% i rabatt!

Du sparer 550,-

1 499,-

Denne jakken har et enkelt, diskret design og er fullpakket med varm dun for å holde deg varm når temperaturen faller under null.

En slank og behagelige dunparkas med resirkulert stoff og PFC-fri resirkulert dun, og den er perfekt for å holde seg varm på vinterturer.

RAB Deep Cover

Parka Wmns

JACK WOLFSKIN Cold Bay Coat Wmn

WHISTLER Buron M Parka W-PRO 10000

Denne Buron parka jakken er en komfortabel jakke med et smart og enkelt design.
 

2 099,-

950,-

2 169,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 349,-

Du får 40% i rabatt!

Du sparer 1 450,-

SALG!

SALG!

3 499,-

1 299,-

3 619,-

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og bevegelighet er de viktigste faktorene.

Dette er en teknisk dunjakke med vannavvisende Pertex Shield® yttermateriale. Perfekt for kalde vinterdager. 

RAB

Valiance

RAB Positron Pro Wmns

RAB Microlight Alpine Wmns

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og pakkemulighet er de viktigste faktorene.

2 759,-

1 799,-

3 299,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

4 599,-

2 999,-

Du sparer 1 200,-

Du får 40% i rabatt!

Du får 34% i rabatt!

4 999,-

NYE SKO?

ANNONSØRINNHOLD |

- Gjør et kupp på tursko, løpesko, fritidssko og jaktstøvler hos MILRAB!

40%

SPAR OPPTIL

PÅ MENGDER AV SKO!

Hvordan er fettet bygd opp

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra ARC'TERYX, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Fett blir så ofte sett på som fienden – noe å unngå eller æ bli kvitt, men fett er også en viktig del av kroppen. Uten det ville mennesker fryse. Lær mer om viktigheten av fett, og hvordan fett er bygd opp.

ANNONSØRINNHOLD |

PRISKUPP

PÅ KLOKKER!

Testvinneren fenix 6X Pro Solar er den første Garmin klokken med solcellelading. 

FINN ÅRETS JULEGAVE!

Nervene våre, uisolerte, ville kommunisere på kryss og tvers. Vi vil ikke være i stand til å lagre viktige forsyninger av visse vitaminer, eller ha et fungerende immunsystem. På cellenivå gjør fett membranene som omgir cellene mulige, og fungerer som budbringere som binder seg til proteiner og muliggjør ulike reaksjoner.

ANNONSØRINNHOLD |

Gjør et kupp på mengder av klær, sko, klokker og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

LAGERSALG!

LED LENSER

MH4 400lm

Se hele utvalget!

LED LENSER

MH8 600lm

449,-

Ledlenser MH4 er en perfekt utendørs lykt som lades med en magnetisk ladekabel. Lykten har opptil 400 lumen

Ledlenser MH8 er en kraftig, oppladbar hodelykt til outdoor-bruk på opptil 600 lumen. 

Du får 35% i rabatt!

749,-

719,-

1 099,-

Du får 40% i rabatt!

Med det i tankene virker den ydmyke fettcellen litt mirakuløs. Adipocytter, er cellene som lagrer overflødig lipider, molekylene som inkluderer fett og relaterte stoffer. Adipocytter ble en gang antatt å være ganske kjedelige sekker med energi, men de siste tiårene med forskning har avslørt at de har mye å gjøre i kroppen, fra å regulere næringsstoffer til å frigjøre hormoner som påvirker blodtrykk, skjoldbruskkjertelfunksjon og til og med reproduksjon.

ANNONSØRINNHOLD |

Spar opptil 50% på sekker,

soveposer, lykter og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

TURUTSTYR!

Anatomien til fett

Under et mikroskop ser fettcellene ut som små kuler. Som andre celler i kroppen har hver cellemembran og en kjerne, men hoveddelen deres består av dråper lagrede triglyserider, som hver består av tre fettsyremolekyler festet til et enkelt glyserolmolekyl.

Menneskelige triglyserider ser nøyaktig ut som olivenolje, peanøttolje og alle de andre triglyseridene vi presser ut av plantefrø. Den har samme gulaktige farge, samme energitetthet og nøyaktig samme kjemiske formel.

Men ikke alle adipocytter er like. Det vi vanligvis tenker på som fett, er «hvitt fett», som er hovedstoffet som brukes til energilagring. Når insulinnivået går opp – for eksempel etter et måltid – tar hvite fettsyrer inn flere fettsyrer. Når insulinnivået faller, frigjør fettcellene lagrene sine som en kilde til rask energi for kroppen.

Andre klynger av adipocytter brukes mest for støtte, for eksempel puten av fett som omgir øynene. Disse fettcellene frigjør sannsynligvis ikke mye energi til kroppen med mindre organismen går inn i sultmodus. Kroppen lagrer også fett under huden (subkutant fett) og rundt de indre organene (visceralt fett).

Brune fettceller er derimot jernrike celler med sin egen unike funksjon. De uttrykker gener som endrer metabolismen for å produsere varme, noe som gjør brunt fettvev viktig for å opprettholde kroppstemperaturen. Nærmere bestemt frigjør brune fettceller noe som kalles uncoupling protein-1 (UCP-1), som gjør prosessen med fettsyreoksidasjon i cellenes kraftverk (mitokondriene) mindre effektiv. Det betyr at mer av energien som mitokondriprosessen brukes som varme, og dermed varmer opp kroppen.

Nyfødte babyer har høye nivåer av brunt fett. Disse nivåene synker med alderen, og hos voksne samler de fleste brune fett seg rundt halsen og kragebeinet.

En tredje type fett, «beige fett», finnes i hvitt fettvev, men i motsetning til hvite fettceller inneholder disse cellene UCP-1. Beige-fettceller ser ut til å ha fleksibiliteten til å fungere som enten hvitt fett eller brunt fett, avhengig av situasjonen.

Hva fett kan gjøre

Fedmeforskere prøver å finne måter å gjøre hvitt fett om til energiforbrennende brunt fett. Utover å spille en rolle i å gi energilagring, hjelper hvite adipocytter med å regulere blodsukkernivået. De tar opp sukker, eller glukose, som svar på insulin som skilles ut av bukspyttkjertelen, og trekker overflødig sukker ut av blodet. Det er et av de store problemene med overflødig kroppsfett. For mye fett avbryter den glukoseregulerende funksjonen til adipocytter (det samme gjør for lite fett), og blodsukkernivået kan bli satt ut av spill.

Adipocytter skiller også ut flere proteiner som påvirker blodsukkeret. Noen – som leptin, adiponectin og visfatin – reduserer nivåene av glukose i blodet. Andre, som resistin og retinolbindende protein 4, øker blodsukkeret.

Fettvev spiller også en rolle i immunsystemet. Adipocytter frigjør inflammatoriske forbindelser kalt cytokiner, som fremmer betennelse. (Betennelse kan være skadelig når den er kronisk, men den er avgjørende viktig for å aktivere immuncellene ved infeksjon.) Omentum, et forklelignende fettlag som henger foran mageorganene, er oversådd med klumper av immunceller som fungerer som hallmonitorer for bukhulen.

Relaterte artikler:

Vannløselige og fettløselige vitaminer

Hva er normal fettprosent

Referanser

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra ARC'TERYX, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Om forfatteren

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP!

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!