Hvordan bli sterk

I livet er det tider når du må være psykisk sterk for å ta tøffe beslutninger. Lær mer om hvordan du skal bli sterkere.

I lederskap er det tider når du må være mentalt tøff for å navigere gjennom kompleks informasjon. I livet er det tider når du trenger å være mentalt skarp, for å ta gode beslutninger raskt. I disse tider må du være mentalt sterk. Det betyr å håndtere følelsene dine, justere tankegangen din og velge å iverksette positive tiltak uansett omstendigheter.

Men som enhver fysisk styrke, skjer ikke bare mental styrke av seg selv, det må utvikles.

Her er effektive måter å bli sterkere mentalt:

Fokusere på øyeblikket

Utfordringene som kommer med jevne mellomrom, er en test på vår vilje til å strekke og endre oss. Det verste du kan gjøre er å ignorere situasjonen eller utsette løsninger. Utfordringer er her og nå. Fokusere energien din på nåtiden; ikke miste det som er rett foran deg. Når du fokuserer på øyeblikket, innser du hvor du har mest makt til å gjøre ting riktig.

Omfavne motgang

Mental styrke gir oss muligheten til å se hindringene i vår vei som springbrett. Når vi møter motstand, ​​og vi alle gjør det, kan vi bli inspirert av kunnskapen om at det ikke er en blindvei, men en vei til dypere kunnskap og forståelse.

Coach deg selv

Akkurat som musklene dine, må tankene dine trenes for å få styrke. Vekst og utvikling krever konsekvent arbeid, og hvis du ikke har presset deg selv nylig, vokser du kanskje ikke så mye du kan. Mental styrke er bygget opp gjennom mange små gevinster, opprettholdt gjennom valgene vi tar hver dag. For å få utholdenhet, ta på deg en daglig oppgave som tøyer din mentale utholdenhet.

Utfordre deg selv

Albert Einstein sa en gang: “Man bør ikke forfølge mål som lett kan nås. Man må utvikle et instinkt for det man bare knapt kan oppnå gjennom sin største innsats.” Å undervurdere deg selv og spille det trygt holder deg tilbake fra suksess. Når du tror på deg selv og dine evner, kan du ofte gå utover det du kan forestille deg.

Respondere positivt

Du kan ikke kontrollere alt som kommer din vei, men du har absolutt kontroll over hvordan du reagerer på alt som kommer din vei. Det som skjer med deg er viktig, men ikke så viktig som svaret ditt. Utrolig fremgang kan skje i livet ditt og lederskap når du tar kontroll over hvordan du reagerer og responderer på ting.

Vær oppmerksom

Mindfulness betyr å ta kontroll over fokuset ditt og være bevisst på hva du gir oppmerksomheten din til. Enten det er en følelse, en tanke, en tro, en impuls eller noe i miljøet, krever mindfulness oss til å nærme oss alt med en nysgjerrig, ikke-dømmende, åpen og aksepterende holdning. For å være den mest spenstige og mentalt sterke, ta deg tid til å være oppmerksom, slik at du kan fokusere på det du virkelig vil.

Ikke la deg beseire av frykt

Å være på topp og mentalt sterk betyr å vite hvordan man skal håndtere frykt. Når du går inn i skremmende situasjoner med bevisstheten om at det er en mulighet for deg å vokse, oppveier tillit større enn frykt.

Vær oppmerksom på selvsnakking

Vi er ofte så opptatt av å bekymre oss for hvordan vi snakker med andre at vi noen ganger mister oversikten over måten vi snakker til oss selv på. Gjør et poeng av å være like positiv og støttende mot deg selv som for andre, for når tidene blir tøffere, må du kunne tro at du kan klare det. Erstatt tvil med positivitet.

Bli kvitt deg med “kan ikke”

Når du føler at du ikke kan gjøre noe, må du holde fokuset positivt. Du må bare gjøre det. Den mentalt sterke luker ordene ut som kan ikke, aldri og bør-erstatte dem med kan, kunne og når.

Gjør feil på vei mot suksess

Winston Churchill sa en gang: “Suksess er å snuble fra fiasko til fiasko uten tap av entusiasme.” Utholdenhet gir deg muligheten til å møte alle vanskeligheter, enhver utfordring, ethvert tilbakeslag uten å bli beseiret. Det er bedre å ha en levetid full av små feil som du lærte av i stedet for en som er fylt med anger for aldri å ha prøvd.

Finn løsninger

Det vil alltid være problemer. Hver virksomhet har utfordringer, og alle forsøk har hindringer, men hvis du kan lære å fokusere 90 prosent av tiden din på løsninger og bare 10 prosent på problemer, vil du kunne svare effektivt på enhver krevende situasjon.

Vær takknemlig

I våre travle liv forsømmer vi mange av det grunnleggende begrepet anerkjennelse, men takknemlighet gir oss styrke. Takknemlighet kan forvandle enhver vanlig dag til en takknemlig dag og gjøre rutinejobber til glede og endre vanlige muligheter til noe vi blir takknemlige for.

Vær forberedt på stormene

Motgang er uunngåelig. Vær så godt forberedt som du kan, så du kan kjempe mot dem med styrke og presse deg gjennom til blå himmel.

Definere øyeblikkene dine

Når du finner deg selv i tvil om hvor langt du kan gå, husk hvor langt du har kommet. Gi deg selv æren for alt du har møtt, for kampene du har vunnet, for frykten du har overvunnet.

Gjør det til en hverdag

Mest mental styrke er bygget og demonstrert, ikke under eksepsjonelle omstendigheter, men i den daglige liv og ledelse.

Positivitet, forberedelse, vilje, disiplin, fokus og et langt syn vil alle tjene deg godt. Øv på mental seighet, og du vil snart bli overrasket over hvor sterk du har blitt.

Relaterte artikler:

Hvordan bli sterkere i benkpress

Øvelser for sterk og flat mage

Om forfatteren