Hvordan bli raskere på Fjellmaraton

0
199
Hvordan bli raskere på Fjellmaraton


HØSTSALG!

Opptil 

23%

rabatt!Lær mer om hvordan du kan trene intervaller og tempotrening for å bli raskere når du skal løpe halvmaraton eller maraton under Fjellmaraton.

Bli raskere på Fjellmaraton

Når du skal løpe halvmaraton eller maraton når du deltar under Fjellmaraton, trenger du blant annet å opparbeide deg hurtighet, slik at du kan holde et jevnt og høyt tempo over et lenger tidsrom. Løypa i Fjellmaraton er tøff, med mye opp- og nedstigning. Enda tøffere er løypa dersom start og mål er i Beitostølen. Det kan skje, og skjedde også under årets Fjellmaraton i 2019. Intervalltrening der du trener intervaller på flatmark og i motbakker, kan gjøre deg sterkere og hurtigere i motbakkene og nedoverbakkene, og tempotrening kan bidra til at du greie å holde et høyere tempo over et lenger tidsrom.

Hvordan bli raskere på Fjellmaraton med intervalltrening

Veksle mellom å gjennomføre variert intervalltrening med en hovedvekt med intervaller i motbakker. å trene intervaller i motbakker vil venne deg til å løpe med høyere fart i motbakkene når du skal løpe Fjellmaraton, og kan være en effektiv måte å simulere løypa i Fjellmaraton. Veksle mellom å trene korte og lange intervaller, og ha en hovedvekt av langintervaller i den maratonspesifikke delen av treningsprogrammet ditt. Trener du til maraton på 16 uker, kan du trene kortintervaller i uke 1-5, mens du har en hovedvekt av langintervaller i uke 6-13. Ha en gradvis økning i antall repetisjoner du gjennomfører og hvor lange intervallene er. Legg inn en intervalløkt hver tredje eller der du trener intervaller på flatmark for å få opp hastigheten.

Hvordan bli raskere på Fjellmaraton med tempotrening

Tempotrening kan som nevnt bidra til at du greier å holde et høyere tempo over et lengre tidsrom når du løper Fjellmaraton. Du kan trene tempo i kupert terreng, slik at du til en viss grad simulerer hvordan det vil være å løpe Fjellmaraton. Ha en intensitet som veksler mellom moderat og hard, eller et tempo som ligger i konkurransefart eller litt raskere. Tempotrening kan du gjennomføre ukentlig i den maratonspesifikke delen av treningsprogrammet, enten du løper halvmaraton eller maraton under Fjellmaraton.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-life

VIP20

VI HAR ALT DU

TRENGER TIL

HJEMMETRENINGEN!

20% MED

RABATTKODE:

VIP20


Relaterte artikler:

Tempotrening for Fjellmaraton

Intervalltrening for Fjellmaraton

Annonse fra X-LIFESX-erfit Indoor 200 er en stødig og solid spinningsykkel for deg som ønsker å komme i form!