Hvordan bli raskere på 10000 meter

Hvordan bli raskere på 10000 meter. Lær mer om hvordan du kan trene for å bli raskere på 10000 meter.

Trene for å bli raskere på 10000 meter

Dersom du har et mål å bli raskere på 10000 meter, gjennomfører du et testløp på bane eller i en løype med fast underlag. Testløpet bør gå på samme underlag du skal konkurrere senere. La tiden på testløpet være utgangspunktet når du skal trene for å bli raskere på 10000 meter.

Sett deg et tidsmål på 10000 meter

Med utgangspunkt i tiden du bruker på 10000 meter nå, kan du sette deg et tidsmål for hvor raskt du ønsker å løpe 10000 meter frem i tid. Sett deg et realistisk, men likevel ambisiøst mål. Du må også tidsbestemme når du skal ha nådd målet ditt. Bruk løpekalkulator for å estimere tiden du ønsker å løpe 10000 meter på.

Hvordan bli raskere på 10000 meter med systematisk trening

Følg et fleksibelt treningsprogram for 10 km, og trene systematisk for å nå målet ditt. Du må trene variert med lav, moderat og hard intensitet, der hovedvekten av treningen bør være med lav intensitet. Avhengig av hvilket tidsmål du har satt deg for distansen, kan det hende at du må justere intensiteten på treningen underveis. Dersom du ser at treningen du skal gjennomføre for å bli raskere på 10000 meter gjør at du må trene for mye hardt, må du senke farten slik at intensiteten blir lavere. Å gjennomføre for mye hard trening kan ha motsatt effekt, ved at du heller blir i dårligere form enn bedre.

Hva du kan trene for å bli raskere på 10000 meter

Du kan trene variert for å bli raskere på distansen. Veksle mellom rolige treningsøkter med lav intensitet, og tempotrening, intervalltrening, og fartslek i treningsprogrammet ditt. Gjennomføre all trening med høyere intensitet progressivt, ved at du øker intensiteten gradvis. Det kan bidra til at du har bedre effekt ut av treningen, og kan også redusere risikoen for skader.

Hvordan bli raskere på 10000 meter med restitusjon

Hvor rask du blir på 10000 meter vil avhenge av din restitusjon. På samme måte som du planlegger hva du skal trene, bør du også planlegge når og hvor mye du må restituere. Du må også gjennomføre restitusjon ved behov. Se på restitusjon som en bonus for all treningen du legger ned, heller enn et nødvendig onde. Trene for å restituere, ikke omvendt.

Hvordan bli raskere på 10000 meter

3 uker før du skal løpe 10000 meter, kan du gjennomføre et nytt testløp for å teste ut hvor mye raskere du har blitt på 10000 meter. Sannsynligheten for det er stor dersom du har trent systematisk og variert gjennom hele treningsperioden. Når du står på startstreken må du være ærlig med deg selv, og ikke prøve å holde et tempo du vet er urealistisk med tanke på ditt formnivå. Åpne litt roligere enn det du vet du er god for, og å prøv å øke farten gradvis utover i løpet. Hold deg innenfor aerob sone, i hvert fall inntil det er kort tid før løpet er over. Prøv å ha en sterk avslutning på 10000 meteren.

Relaterte artikler:

Effektiv trening som gjør deg mer utholdende på 10 km

Effektiv fartstrening for å bli raskere på 10 km

Om forfatteren

Legg inn kommentar