Hvordan bli mindre støl

0
184
Hvordan bli mindre støl
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Stive bein kan gjøre det vanskeligere å bevege seg, enten når du trener eller for å fungere i det daglige. Lær hvordan du kan bli mindre støl.

Hvordan bli mindre støl?

Du kan føle stivhet mest når du står opp dagen etter trening, eller når du har sittet lenge i en bestemt posisjon. Hvis stivhet er kronisk eller blir verre med tiden, bør du oppsøke lege for å utelukke leddgikt eller annen medisinsk tilstand. Ellers kan du gjennomføre enkle tøyeøvelser, vannterapi og annen bevegelse for å redusere stivhet i beina.

Tøye for å bli mindre støl

Enkel tøyning lindrer stivhet som oppleves når du først er ute av sengen om morgenen eller etter at du har sittet en stund. Yoga gir mange muligheter for skånsom tøyning, for å løse opp og øke blodstrømmen til beina.

Vannterapi

Du kan finne lindring av kronisk stivhet i beina ved å tilbringe litt tid i vann. Hvis du har tilgang til et basseng, gjør du 10 til 15 minutter med å gå i vann for å løsne stive muskler. En studie fant at pasienter med kronisk artrose i kneet opplevde lettelse fra stivhet etter nedsenking av beina i boblebad. Du trenger ikke å lide av leddgikt for å dra nytte av effekten av varmt vann. Hvis du ikke har tilgang til boblebad, kan du ta et varmt bad hjemme.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Gå det av deg

Når beina er stive, kan det hende du blir liggende. Men enkel bevegelse, for eksempel langsom gange, øker sirkulasjonen, reduserer betennelse og forbedrer fleksibiliteten. Hvis du har en stillesittende livsstil, kan du starte med bare 10 minutters gåturer, to ganger per dag. Øk gradvis til lengre turer på 30 minutter eller lenger de fleste dagene i uken.

Relaterte artikler:

Annonse fra MILRAB