Hvordan bli kvitt magefett

Flere faktorer, inkludert gener og tap av muskelmasse, kan påvirke fordelingen av fett på kroppen din. Lær mer om hvordan du kan bli kvitt magefett.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Kaloriunderskudd

Mennesker som prøver å slanke mageområdet, prøver vanligvis en av to metoder: kosthold eller trening. Begge deler er smart, men hvis du ønsker å målrette mot magefett spesifikt, må du gjøre begge deler for å skape et effektivt kaloriunderskudd. Trening er nøkkelen til å forbrenne flere kalorier gjennom dagen og øke stoffskiftet. Å sette det sammen med en sunn, kalorifattig matplan kan gi høyere forbrenning, og hjelpe deg med å gå ned i vekt generelt, inkludert magen.

Løfte vekter

Styrketrening for hele kroppen kan hjelpe deg med å miste magefett. Faktisk kan det være en av de mest effektive metodene. I en studie fulgte forskere en gruppe kvinner som løftet vekter tre ganger i uken i 16 uker. På slutten av denne perioden reduserte kvinnene betydelig magefett (sammen med det totale kroppsfettet) og økte styrke og muskler også.

Trene mer

Det er ingen tvil om at trening er bra for deg, men jo mer du gjør, jo mer magefett kan du miste. Ha fokus på aerob trening. I en studie målte forskere magefett hos personer som trente i forskjellige mengder. Gruppen som trente mest (omtrent 200 minutter i uken) og med høyest intensitet (80 prosent til 95 prosent av makspuls) mistet mest magefett. Imidlertid sliter mange med å få til og med den minste treningsmengden som er anbefalt av eksperter (ca. 30 minutter med moderat aktivitet om dagen). I tillegg er ikke alle utstyrt, hverken fysisk eller mentalt, for intens trening.

Gjør færre mageøvelser

Mageøvelser kan være det minst viktige du gjør for å bli kvitt fett rundt magen, selv om det er like viktig å styrke magemusklene som å jobbe med de andre musklene i kroppen din. Nøkkelen til å miste magefett handler imidlertid mer om å skape et kaloriunderskudd. Samlet sett vil kroppen din gå ned i vekt i mageområdet og andre steder når du bruker inntar færre kalorier enn du forbrenner gjennom daglige aktiviteter og trening.

Spis mer hele korn

Hele korn er en god kilde til fiber og har vist seg å bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Det som gjør dem enda bedre er at de faktisk kan bidra til å redusere fett rundt magen. I en studie fulgte forskere en gruppe overvektige menn og kvinner. Menn og kvinner ble tilfeldig fordelt på to grupper: Den ene gruppen fikk beskjed om å spise fullkorn, og den andre å unngå fullkornsmat. De som spiste helkorn mistet mer kroppsfett enn kontrollgruppen.

Relaterte artikler:

Få vekk magefettet

Trene bort magefett

Om forfatteren