Hvordan bli kvitt bananflue

Fluer er ikke noe du vil ha i huset ditt, og bananfluer er intet unntak. For å bli kvitt bananfluer for godt, trenger du en smart, langsiktig løsning. Lær mer om hvordan du skal bli kvitt bananfluer.

På mange måter er det egentlig ikke annerledes å kvitte seg med bananfluer enn å bli kvitt maur, knott eller andre irriterende skadedyr. Først bør du begynne med en god, gammeldags rengjøring.Bananfluer hater rene overflater. Men hvis du har rengjort benkeplater og skrubbet hver overflate og du fortsatt ser bananfluer, finnes flere effektive måter å bli bananfluer på kort tid, fra helt naturlige midler med eddik og andre husholdningsartikler.

Hvor kommer bananfluer fra?

Selv om det ser ut til at de bare dukker opp fra ingensteds, er sannheten at bananfluer tiltrekkes av fermenterende frukt og grønnsaker og trives med høyfruktosestoffer. Hunner legger eggene sine på overflaten av eller inne i overmoden, råtnende frukt. Hvis du synes det er ekkelt, gjør deg klar. Hver bananflue kan legge opptil 500 egg om gangen. Av den grunn er det viktig å ta grep så snart du ser den aller første bananflua. Etter klekking fester larvene seg i omgivelsene (for eksempel en supermoden banan) i noen dager før de utvikler seg til fullformede voksne. Totalt sett er livssyklusen deres ganske rask – bananfluer er i stand til å pare seg bare to dager etter at de blir voksen, så du bør starte med en gang for å bli kvitt dem.

Hvordan blir du kvitt bananfluer?

Rengjør alle overflater. Det første (og kanskje enkleste) trinnet for å eliminere bananfluer er ganske enkelt: Tørk grundig av alle benkeplater. Hold vaskeavløp fri for matrester så godt du kan. Hvis du ikke gjør det, blir disse flekkene det perfekte stedet for bananfluer å avle.

Kast ut for modne eller råtnende produkter. Sjekk alle frukter og grønnsaker for råte, forfall eller overmodenhet.

Bruk eplecidereddik. Fyll en bolle eller et glass med eplecidereddik, dekk til med plastfolie, forsegl kantene med en gummistrikk og stikk bittesmå hull i toppen. Eddiken vil tiltrekke seg bananfluene, og når de først er inne, vil de ikke kunne unnslippe plastfolien.

Bland eplecidereddik og oppvaskmiddel. Fyll en bolle med eddik og tilsett en dråpe oppvaskmiddel, bland godt. Den bedervede sødmen til eplecidereddiken frister fluer, og oppvaskmiddelet virker for å redusere overflatespenningen til væsken, noe som gjør at bananfluene blir nedsenket umiddelbart etter å ha undersøkt løsningen og ikke klarer å rømme.

Prøv øl eller vin. Legg igjen en flaske gammel vin eller øl i nærheten av hvor bananfluene ble oppdaget. De vil bli lokket inn av drikken, men den smale halsen på flasken fungerer som en naturlig barriere for å holde dem fanget.

Relaterte artikler:

Sunne vafler med banan

Sunne pannekaker uten banan

Referanser

Om forfatteren